Módna vlna chlapčenských skupín sa upokojuje. Aspoň to tak na prvý pohľad vyzerá. Aj producenti, ale i samotní „umelci“ pochopili, že ako sólisti zarobia podstatne viac, akoby to mali deliť medzi päť, či viac ľudí.

Módna vlna chlapčenských skupín sa upokojuje. Aspoň to tak na prvý pohľad vyzerá. Aj producenti, ale i samotní „umelci“ pochopili, že ako sólisti zarobia podstatne viac, akoby to mali deliť medzi päť, či viac ľudí. Niečo však predsa ostalo po starom. Sladké tváre mladých chlapcov a pomalé pesničky, ktoré sa hravo zahryznú pod kožu, najmä mladým slečnám, ktorých veková hranica ešte stále začína číslicou jeden.
Najnovší európsky objav pochádza z Veľkej Británie. Má 19 rokov a za sebou víťazstvo v speváckej súťaži, ktorá mala objaviť nové talenty. Ako to však býva v súťažiach, v ktorých víťaza vyberá divák unudený produktmi televíznej obrazovky, na kvalitu sa tu veľký dôraz nekladie. Dôležitejší je prvý dojem – postava a tvár. A Gareth Gates, pretože o ňom je reč, sa usmieva tak neodolateľne, že o nový idol majú –násťročné slečny postarané.
Doma, vo Veľkej Británii, sa stihol na prvé miesto singlovej hitparády postaviť už trikrát. Do zvyšku Európy sa jeho sladký hlas dostáva s tretím singlom nazvaným Anyone Of Us, ktorý zároveň promuje jeho debutový album. O čom asi bude videoklip sladkého chlapca, so sladkým hlasom, k úspešnej sladkej piesni?
Zadumaný Gareth sedí na luxusnej posteli hotelovej izby a prehrýza sa boľavou samotou. Po krátkej chvíli vchádzajú do izby dve dámy. Svoju identitu skrývajú za karnevalovými škraboškami. Gareth však nepodľahne ich tajomnej návšteve a zatiaľ čo dámy zostávajú, mladý pán vychádza z izby do ulíc. V tej chvíli je jasné, že dej (má to dej?) .... Takže ešte raz. V tej chvíli je jasné, že exteriéry tohoto videoklipu sa nakrúcali v Benátkach. Je predpoklad, že je tomu tak i v skutočnosti, hoci pre šikovného majstra kulís by nebol problém „zhotoviť“ podobné Benátky v ktoromkoľvek londýnskom štúdiu. To ale nie je dôležité. Podstatnejší je fakt, že mladý pán, s dôsledne nagelovanými vlasmi a nahodený v luxusnom oblečení, prechádza ulicami Benátok, vozí sa na gondolách, stojí na dreve nad vodou a spieva svoju smutnú pesničku. Okrem „kapitána“ motorového člna a novodobého idolu, všetci majú na tvárach masky. Vo všetkých ostatných úlohách sa predstavujú výhradne ženy, ktoré akoby za karnevalovými škraboškami ukrývali svoje tajomstvá, ktoré sa Gareth snaží svojim spevom poodhaliť. A tak to ide až do samotného konca pesničky.
Suma sumárum? Takmer štyri minúty pomalých tónov a ničím zaujímavý spev, ktorým by sa tento projekt líšil od množstva iných. Na druhej strane však treba podotknúť, že tento projekt ničím neuráža. Je dôsledne zameraný na určitú vekovú skupinu a tým plní svoj účel na 100%. I samotný videoklip. Je taký, aby zaujal danú kategóriu. Po tejto stránke spĺňa úplne všetko. V konečnom dôsledku teda treba uznať, že ako komerčný produkt je to vynikajúco odvedená práca. Púšťať si to však stále dookola (tak ako sa o to snažia niektoré rádiá), je nemysliteľné. Možno by bolo vhodné vypočuť si celý Garethov album a potom vyriecť posledné slovo. Možno už čoskoro. Za profesionálny prístup k tomuto videoklipu nemožno nikoho súdiť. Je spracovaný výborne a jeho tvorcovia (od speváka až po osvetľovača) si na ňom dali veľmi záležať. Hodnotu má však mizernú. I profesionálnemu cukrárovi by sa z toľkej sladkosti určite prevrátil žalúdok. Jednoznačne najlepšie na celom videoklipe sú exteriéry Benátok. Zbytok je vata a škrabošky. A za masky sa dá ukryť toľko vecí ...

Zdroj: TS MusicServer