PJ je výnimočná kapela žijúca mimo zabehnutých schém showbiznisu. Mnohé z ich počinov nasvedčujú že jej členovia majú natoľko pevný postoj a pozíciu, že si môžu dovoliť ignorovať aj tie najzákladnejšie pravidlá komerčnej komunikácie.

PJ je výnimočná kapela žijúca mimo zabehnutých schém showbiznisu. Mnohé z ich počinov nasvedčujú že jej členovia majú natoľko pevný postoj a pozíciu, že si môžu dovoliť ignorovať aj tie najzákladnejšie pravidlá komerčnej komunikácie. Sem patrí aj odmietanie singlov a viedoklipov. Málo prešľapanými chodníkmi sa dostali aj k výslednému tvaru tohto DVD s príznačným názvom Single Video Theory. Nejedná sa o súbor videoklipov, tak ako je to bežné u iných umelcov.
Záznam, bez akýchkoľvek predelov, titulkov či informácií zachytáva priebeh produkcie kapely v ich skúšobnom hangári.
Celok je rámcovaný príchodom a odchodom jednotlivých muzikantov (na bicykli), štylizovaným označením pracovnej karty v pichačkách pri vstupe, pričom medzi skladbami hudobníci hovoria o tom „ako to vidia oni“ (jediný zdroj informácií v pôvodnom znení bez titulkov).
PJ sú osobití, ale v svojej osobitosti aj mierne jednotvárni. Melódie a iná záchytné prvky u nich nestoja v popredí. Umelecká forma hudby sa z ich pohľadu napĺňa keď sú pravdiví a emócie v zvuku sú stále vypäté a v rámci možností pokračujú v hľadačstve a umeleckom snažení.
Keby svet nebol zaplnený až po okraj rôznym hudobným odpadom, možno by členská základňa fanklubu PJ nebola až taká veľká. Časť svojej existencie členovia PJ postavili práve na svojom opozičnom postoji. Nejedná sa o ľavičiarsku revoltu typu Manic Street Preachers, ani o výnimočnosť typu Bjork.
Výrazné nápady a dravosť podania PJ sa oslabili po niekoľkých prvých CD. V súčasnosti produkujú slušný, mierne kašovitý rockovo-pesničkársky štandard. V tomto duchu znie i produkcia zachytená na DVD Single Video Theory.
Najväčšia hodnota správy, ktorú nám prostredníctvom tejto fľaše hodenej do rozbúrených vĺn posielajú je, že to ide aj takto. Jednoducho.

Vydavateľstvo: Sony Music (47 min)

Zdroj: TS MusicServer