Dovolím si tvrdiť, že iba málokto dokáže tak využiť silu svojho jediného albumu tak, ako to zvládla Nelly Furtado.

Dovolím si tvrdiť, že iba málokto dokáže tak využiť silu svojho jediného albumu tak, ako to zvládla Nelly Furtado. Prešli už totiž takmer dva roky od jeho vydania a sympatická speváčka z neho stále dokáže ťažiť hity a prinášať ho vo formách, ktoré nútia fanúšika ku kúpe každej novej verzie, ktorá sa objaví.

Najskôr tu bol klasický album, potom vyšla jeho špeciálna edícia a nakoniec sa Loose objavil v live podobe na CD a tiež na DVD. Pričom dve menované formy by som radšej neporovnával, pretože sú neporovnateľné.
Zatiaľ čo CD prináša iba zvuk a navyše iba skrátený záznam vystúpenia, DVD je kompletom. Ten zaznamenáva celý koncert a prináša i nejaké veci navyše. Hneď na úvod môžem povedať, že sa môžete tešiť na dve hodiny výborného obrazového i zvukového materiálu.

Dominantným materiálom na DVD Loose The Concert je samozrejme hodinu a pol trvajúci záznam koncertného vystúpenia mladej speváčky. Počas tohto času príde rad na sedemnásť skladieb, z ktorých minimálne polovicu tvoria notoricky známe hity. A ak Nelly Furtado našla odvahu a po úvodnom intre odštartovala koncert hitovkou Say It Right, divák si môže byť istý, že tento moment ho priklincuje do kresla a nenechá si ujsť ani zvyšok bravúrneho koncertu.
Nenáročná scéna, skvelé svetelné efekty, výborné vokály, zohraná kapela a príjemní tanečníci. To všetko zaručuje toto predstavenie, ktoré diváka jednoducho strháva každou minútou, každou skladbou a každým ďalším krokom.

Nelly šokuje v prvom rade svojim účesom, následne odvážnymi odevnými kreáciami, ale hlavne skvelým speváckym výkonom, ktorý je tak čistý, že miestami som mal pocit, akoby to ani nebolo na živo.

Bezpochyby vynikajúci koncert, ktorému snáď možno vytknúť len akúsi mdlú atmosféru, čo som v konečnom dôsledku pripísal veľkej scéne a malej veľkej speváčke, ktorá akoby sa na scéne strácala. Našťastie, nič to neubralo na jej speváckych výkonoch.

DVD si samozrejme najlepšie vychutnáte v 5.1 zvukovej verzii, pretože okrem stereo zvuku, je záznam rozmixovaný aj do tohto formátu. Samotný obraz spĺňa všetky atribúty moderných technológií a nie je mu čo vytknúť.
Ak budete mať aj po koncerte chuť na niečo viac, nenechajte si ujsť pol hodinový dokument zo zákulisia koncertu. Hoci chýbajú zrozumiteľné titulky, určite si užijete momenty, ktoré sú vtipné aj bez toho, aby ste rozumeli angličtine.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2008
Celkový čas: 127. minút

Linky: www.nellyfurtado.com, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01. Afraid
02. Say It Right
03. Turn Off The Lights ¬ Adrian intro with 16 bars
04. Nelly Speaks
05. Powerless
06. Do It – Joel’s Solo in Breakdown ¬ Wait For You Segue
07. Show Time ¬ Adrian Solo - Nelly Speaks
08. Crazy
09. In God´s Hands
10. Try
11. All Good Things
12. Give It To Me
13. I’m Like A Bird
14. Glow (with Heart Of Glass)
15. Forca
16. Promiscuous
17. Party(with Shots) ¬ No Hay Igual with Montano and Drum Solo
18. Maneater ¬ Guitar intro / African out.

Zdroj: TS MusicServer