Je to už neuveriteľných jedenásť rokov a pár mesiacov, čo sa na predvianočný trh dostal spoločný album dvoch zlatých českých slávikov, maestra Karla Gotta a prvej dámy českého popu Lucie Bílej.

Je to už neuveriteľných jedenásť rokov a pár mesiacov, čo sa na predvianočný trh dostal spoločný album dvoch zlatých českých slávikov, maestra Karla Gotta a prvej dámy českého popu Lucie Bílej. Už vtedy speváčka priznala, že spoločný album vznikol za veľmi zvláštnych okolností. Maestro Gott vtedy Bílú požiadal, aby sa stala jednou zo zhruba pätnástich speváčok, s ktorými plánoval naspievať duet. Už vtedy však bola Bílá v Česku speváčkou číslo jeden a mohla si dovoliť povedať – s vami áno, ale nie jedna z mnohých. Gott pochopil jej výzvu a výsledkom je spoločný album duetov, ktorý po jedenástich rokoch možno hravo označiť za zberateľskú raritu.

Od čias, čop začali v novinových stánkoch predávať lacné DVD, prešiel tiež už nejaký ten rok. Bolo len otázkou času, kedy sa príležitosti chopia aj ľudia z hudobnej branže a je celkom logické, že už pár mesiacoch najpredávanejší slovenský denník prichádza na trh v mesačnej perióde aj s lacnými CD. Len celkom nedávno k pôvodným albumom začal pridávať aj jednu pesničku navyše a tento raz svoje možnosti opäť posunul o krok vpred, keď siahol doslova po legendárnej platni, ktorá v súčasnosti bezpochyby bude znamenať úspech a záujem u poslucháča, navyše za úplne ľudovú cenu a s bonusom navyše. K overeným skladbám sa totiž podarilo pridať ďalší song navyše. Aj keď by sa dalo predpokladať, že v prvom rade sa v tomto prípade siahne po úplne prvom spoločnom duete tejto dvojice, ktiorý vznikol kvôli vianočnému koncertu Karla Gotta, ešte pred touto nahrávkou, piesni Navrať se k růžím, avšak v tomto prípade nejde o túto skladbu, ale o novší Gottov a Bílej spoločný song Krása. Poslucháč tak dostáva za úžasnú cenu album, ktorý už v bežnej distribúcii nezoženie, navyše obohatený o jednu raritu. Je to po prvý raz (aj keď albumy Hammela, či Berca Balogha boli rovnako super), čo som bol z tejto edície skutočne nadšený.

Album Duety prináša neuveriteľných pätnásť skladieb, na ktorých sa podpísalo hneď niekoľko uznávaných českých autorov, ktorým dominuje hitmaker Michal David. Dvojica však siahla aj po overenej zahraničnej skladbe, pesničke Andrea Bocelliho, v českej verzii nazvanej Sen v nás zůstává. Album však priniesol aj množstvo ďalších nezabudnuteľných a dodnes žiadaných hitov, v podobe skladieb Co sudičky přály nám, krédo, či Fax mi bejby neposílej. Album však plynie vo veľmi príjemnej atmosfére a možno povedať, že prináša songy, s ktorými sa príjemne trávi čas. Pesničky, ktoré sú aj po jedenástich rokoch jasným dôkazom toho, že spojenie dvoch jedinečných hlasov, ktoré síce pravdepodobne boli od začiatku odsúdené na úspech, malo význam.

Album sa vracia na náš trh v limitovanom náklade a v predaji bude mesiac, alebo do vypredania zásob. Kúpite ho vo väčšine novinových stánkov a ostáva len odkázať, že netreba otáľať.

Zoznam skladieb:
Co sudičky přály nám
Za střípek lásky
Jarní setkání
Jen jednou smím se ti lásko vzdát
Po tmě jsme všichni stejní
Hold lásce
S muzikou
Pánbůh se splet
Krédo
Píseň nám kouzlo skrývá
Fax mi bejby neposílej
Poslední noc
Šťastná hvězda
Amor ti vieta
Sen v nás zůstává
Krása

Zdroj: TS MusicServer