Viac ako hodina a pol eroticky ladeného tanca, strhujúcich rytmov a ladných ženských kriviek - inými slovami plnokrvná americká show so všetkým, čo k tomu patrí, v podaní päťčlennej dance-popovej formácie Nicole, Melody, Ashley, Jessica a Kimberly alias Pussycat Dolls. Brány Incheba EXPO Arény, ktorá tento i minulý rok zažila už viacero koncertov hviezd svetového mena (James Blunt, Alicia Keys), sa otvorili už o 18:30 - hodinu a pol pred plánovaným začiatkom samotného vystúpenia.

Prvé tóny skladieb Mariána Čekovského a jeho kapely, ktorá sa postavila na pódium namiesto pôvodne avizovanej Lady GaGa, začali zaznievať len pár minút pred 20:00.

Zaujímavým spojením klubovej hudby, beatboxu a "tanečného umenia ulice" Street Dance Academy Laciho Strika vznikol jednorázový projekt, ktorý dal dokopy dve na prvý pohľad nespojiteľné veci.

"Cicušky" uvedené prinajmenšom extravagantnou videoprojekciou, ktorá ich sprevádzala počas celého vystúpenia, prišli v pravom americkom štýle – na motorkách za tónov skladby 'Takin' Over the World'. Na úvod si pre slovenské publikum pripravili najmä svoje najznámejšie hity: 'Beep', 'I Don't Need a Man', 'I Hate This Part' a 'Buttons', pričom na celom koncerte prevažovali najmä piesne zo staršieho albumu 'PCD' (2005).

Šou plná tanca a erotických pohybov – presne to, na čo sa prišli ľudia pozerať. Problém ale bol vo veľmi výraznom half-playbacku a častom "prázdnom" otváraní úst pôsobiacim nanajvýš smiešne. Nevyváženie hlasov sa podpísalo aj na samotnom počte tancujúcich divákov. Ako istá záplata pôsobilo posledných pár piesní ('Stickwithu' či prídavky 'Don’t Cha' a 'When I Grow Up'), ktoré dostali dav opäť do varu.

Hodinu a pol trvajúce vystúpenie si v rámci Doll Domination Tour 2009 ešte budú môcť vychutnať fanúšikovia v New Orleanse (3.3.), Atlante (5.3.), Miami (7.3.), Tampe (8.3.), Uniondale (11.3.) a New Yorku (13.3.).



Playlist:

Takin' Over The World
Beep
I Don't Need a Man
Elevator
I Hate This Part
Buttons
Wait a Minute
Love The Way You Love Me
Space
Played
Don't Wanna Fall In Love
If I Was a Man
Hush Hush
Burlesque
Hey Big Spender
Whatcha Think About That
Whatchamacallit
Magic
Bottle Pop
Halo
Stickwitu
Don't Cha
When I Grow Up

--
Text: Miroslav Meňhert
Foto: Magdaléna Vinterová

Súvisiaci interpreti: Pussycat Dolls