Slovenská kapela Sisterhood of Klangpedal vyrazí 18. februára na Tour de Klang 2016. Inštrumentálne trio v zložení Mário Polónyi (basgitara), Ján Šteňo (bicie) a Matej "Maxo" Mikloš (klávesy) predstaví počas šnúry svoj debutový eponymný album.

Sisterhood of Klangpedal vznikli v roku 2005, ich tvorba je kombinácia jazzu a progresívneho/art rocku. Po koncerte na Bratislavských jazzových dňoch 2010 a ocenení v súťaži Nové tváre slovenského jazzu (2011, cena za nekonvenčný prístup k hudobnému materiálu) skupina čiastočne obmenila zostavu. V roku 2014 sa formácia zúčastnila na súťaži Jazz Start Up a vlani prišla s dlho pripravovaným debutom, ktorý získal pozitívne hodnotenia na Slovensku i v európskych krajinách.

Album, ktorý pokrstil dlhoročný fanúšik a podporovateľ kapely, hudobník a publicista Marián Jaslovský, zastrešilo popredné slovenské vydavateľstvo Hevhetia. "
Album vznikal v priebehu niekoľkých rokov, je to taký best of z klangpedalovskej tvorby. Každá kompozícia je inšpirovaná iným životným okamihom. Skladby sú ekvivalentom denníkových zápiskov, i keď predstavujú skôr farby a vône, než konkrétne zážitky," približuje nahrávku líder kapely Matej Mikloš. Dve ukážky z albumu Sisterhood of Klangpedal si môžete vypočuť nižšie.

Termíny koncertov Sisterhood of Klangpedal v rámci Tour de Klang 2016:

18. februára - Trnava, ArtKlub (spolu s Impaco Trio a Frankie Kimono) 
19. februára - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note Club 
20. februára - Hlohovec, Empírové divadlo (spolu s Frankie Kimono) 
25. februára - Nitra, A-Club (spolu s Frankie Kimono) 
27. februára - Brezno, Bombura 
10. marca - Bratislava, Re:fresh (spolu s Frankie Kimono) 
11. marca - Martin, Mestská scéna


Redakciu Hudba.sk informoval Mário Polónyi.

Foto: Facebook.com/kkllaannggppeeddaall