Bratislavský raper Kali už v polovici marca vydá nový album Zlý príklad, z ktorého v pondelok zverejnil titulnú skladbu spolu s videoklipom. Na spoluprácu si pozval Separa a Mateja Straku zo skupiny Nerieš, aby spolu s nimi vyjadril v texte svoj názor na kritiku, že hip-hopoví interpreti sú pre mladých zlým príkladom.

"Téma skladby Zlý príklad, si myslím, hovorí sama za seba. Chcem tou vecou povedať len toľko, že som tiež len človek, ktorý robí chyby. Ak si ma niekto idealizuje a neskôr sa sklame, nie je to moja chyba. Rodičia často hovoria, že keď už nás ich deti počúvajú, mali by sme im ísť príkladom. V prvom rade, by však svojim deťom mali byť príkladom práve oni. Svoje názory nikomu nevnucujem, len ich opisujem a je len na ľuďoch, čo si z nich zoberú. Či sa z mojich chýb poučia alebo ich budú robiť tiež," priblížil Kali v rozhovore pre agentúru SITA.


Nový videoklip bol podľa Kaliho z časového hľadiska zo všetkých najnáročnejší. "Zlý príklad sme natáčali päť dní, pretože sme si vybrali lokality, ktoré by sme nestihli obehať za jeden, či dva dni," vysvetľuje raper. Natáčalo sa v lokalitách ako Vigľašský zámok, starý tunel v Revúcej, na strelnici Hunter v Bratislave, či v pezinskom lese, ale aj pri ramene v Ivánke pri Dunaji. O kameru sa opäť postaral Dušan Krajčovič, ktorý je podpísaný pod takmer všetkými Kaliho videoklipmi.

Kali zverejnil novinku v posledný februárový deň vo večerných hodinách a do dnešného rána videoklip prekonal hranicu 100-tisíc zhliadnutí. Zlý príklad ale nie je jediným singlom z pripravovaného albumu, ktorý u fanúšikov zabodoval. Pieseň Dosnívané sa vďaka ich hlasovaniu stala najobľúbenejšou slovenskou piesňou v ankete Hudobné ceny Europy 2. Videoklip má od septembra 2015 na Youtube už vyše päť a pol milióna pozretí.


Redakciu Hudba.sk informovala Janka Marczellová z vydavateľstva Kali Records.

Foto: Youtube / Dušan Krajčovič