Najúspešnejšia slovenská speváčka a skladateľka minulý rok potešila svojich priaznivcov narodeninovým galakoncertom, ktorý usporiadala pri príležitosti svojho životného jubilea na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Na tento rok si naplánovala tiež iba jeden veľký koncert, ktorý sa uskutoční v decembri v metropole Českej republiky.

Vystúpenia legendárnej speváčky ako hostky na turné Mira Žbirku a najmä na jej vlastnom megakoncerte k jej 60. narodeninám vyvolali u fanúšikov nepopísateľné emócie. Ich nadšené privítanie a obrovské ovácie ju motivovali a podporili v odhodlaní vystúpiť počas adventu 2017 na ďalšom vlastnom exkluzívnom koncerte. Jej jediný koncert v roku 2017 dostal názov Sen Mariky Gombitovej a uskutoční 2. decembra v Tipsport Aréne v Prahe.

Zaznejú na ňom najväčšie hity z jej bohatého repertoáru, pričom podobne ako vlani v Bratislave ich nebude spievať len samotná Marika. Predstavia sa aj jej kolegovia a obdivovatelia z najmladšej generácie speváckych hviezd Čiech a Slovenska, ktorých mená budú zverejnené neskôr.

Prečítajte si: Koncert Mariky Gombitovej ukázal, že zázraky sa stále dejú

Marika Gombitová, 2016 Zdroj: Milan Krupčík

Marika Gombitová začala spievať ako 13-ročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Počas štúdia na strednej škole v Košiciach pôsobila v skupine Profily, potom krátko v košických tanečných orchestroch Júliusa Olajoša a Juraja Szabadosa. Od roku 1976 bola členkou skupiny Modus, s ktorou vydala päť albumov. Okrem toho má na konte aj dvanásť sólových nahrávok a tiež jednu štúdiovku so skupinou Collegium Musicum. Jej život a kariéru v novembri 1980 výrazne ovplyvnila dopravná nehoda, po ktorej zostala na invalidnom vozíčku.

V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. V roku 2015 ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy. Ako sólová umelkyňa má na konte viac než milión predaných nosičov.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša. Aktualizované informácie nájdete na speváčkinej oficiálnej stránke www.marikagombitovaofficial.com.

Foto: Silvia Árestová (titulná fotografia), Milan Krupčík (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová