Turné Roba Opatovského s projektom Overtime odštartovalo s úspechom. Sympatický spevák so skvelou zostavou hudobníkov roztancovali vypredané kluby v Prievidzi a v Novom meste nad Váhom. Fanúšikovia si koncert v štýle swing, bossa nova, groove či salsa vychutnajú ešte v deviatich mestách Slovenska.

"Prvé dva koncerty boli veľmi úspešné. Ľudom sa repertoár Overtime veľmi páčil a takisto aj akustické verzie mojich vlastných skladieb. Bolo niekoľko prídavkov, ľudia sa bavili, spievali a tancovali. Rozbeh turné je fantastický, veľmi sa tešíme z takej návštevnosti, vypredaných koncertov a reakcií publika," povedal s nadšením Robo Opatovský. Publikum sa najviac zabávalo pri originálnych aranžmánoch skladieb od Depeche Mode, Stinga či autorských skladbách Roba Opatovského.

Spevák predstavil publiku aj singel Jediná v novej verzii. "Mám pocit, že z albumu Overtime je najväčším hitom skladba People Are People. Veľmi dobré reakcie boli aj na skladbu Jediná v štýle salsa, na Englishman In New York či tradičné swingové štandardy. Pri pesničke Natália sa jedna fanúšička prihlásila, že ona je Natália, či by som jej mohol venovať túto skladbu. Na štýl Robbieho Wiliamsa som ju vytiahol na pódium, zatancovali sme si a spieval som jej do uška," smeje sa Robo Opatovský.

Po koncerte príjemná atmosféra pokračovala autogramiádou s podpisom CDčiek. Priaznivci tak mali možnosť osobne sa stretnúť s Robom Opatovským, s bubeníkom Dávidom Hodekom, klavíristom Tomášom Gajlíkom, kontrabasistom Petrom Kormanom či so saxofonistami Miroslavom Poprádim a Martinom Uherekom.


Veľkým prekvapením pre hudobníkov bol darček od fanúšičky Moniky. "Bol to veľmi silný moment. Z krabice vykukla torta s cover obalom Overtime, veľmi pekná a chutná. Zažili sme emotívne momenty. Hrali sme skoro dve a pol hodiny aj s prídavkami. Najviac sa teším do Bratislavy, do Košíc, do Nitry, v týchto kluboch sme už hrali. Ale samozrejme teším sa na atmosféru všetkých miest, reakcie ľudí a mojich muzikantov, ktorí fantasticky hrajú," uzavrel spevák. 

Robo Opatovský & Overtime budú v turné pokračovať od 9. apríla. Návštevníci koncertov sa môžu tešiť aj na hity od Lady Gaga, Georgea Michaela, Lennyho Kravitza, Stinga či skupín Metallica, A-ha a Depeche Mode. Chýbať nebudú ani akustické verzie známych hitov Roba Opatovského ako Natália, Prší, Sen či Hovorila po španielsky.

Prečítajte si: Album Overtime pre mňa znamená slobodu, tvrdí Robo Opatovský

Zostávajúce termíny turné Robo Opatovský & Overtime Soberano Tour:


9. 4. - Bratislava, Rock café
11. 4. - Čadca, Jazz penzión
12. 4. - Piešťany, Elektrárňa
15. 4. - Košice, Jazz club
16. 4. - Prešov, Christiania
17. 4. - Michalovce, Caffé Barrique
18. 4. - Ružomberok, 1. ružomberský golfový klub
24. 4. - Modra, Elesco wine park
25. 4. - Nitra, Music a cafe

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Aktuálne informácie nájdete na facebookovej stránke speváka.       

Foto: Róbert Fritz