Najväčší rockový festival na Slovensku hlási ďalšie zahraničné meno. Trinásty ročník podujatia prinesie aj populárnu fínsku skupinu Reckless Love, ktorá sa u nás predstaví po prvýkrát. Mladí glam metalisti v sebe spájajú živočíšnosť s romantikou, ktorú reprezentuje hlas speváka Olliho Hermana.

"Veľmi sa tešíme, sme si istí, že to pre nás bude veľký zážitok. Počuli sme, že vaše ženy sú krásne, radi sa o tom presvedčíme na vlastné oči. Zahráme staršie hity, ale aj piesne z najnovšieho albumu InVader, ktorý sme vydali len minulý mesiac. Je to úplná novinka a už sa jej v našej hitparáde dobre darí. Verím, že sa spolu výborne zabavíme," hovorí hlavný fanúšikovský "magnet" v kapele Olli Herman.

Kapela na hudobnom poli hviezdi už 15 rokov. Začínala hraním coververzií skupiny Guns N' Roses pod názvom Reckless Life. Rovnako sa totiž volá jedna z piesní tejto slávnej kapely. Neskôr si fínski rockeri názov trochu pomenili a začali tvoriť vlastné pesničky. "Hráme glam metal, čo je zmes hard rocku, heavy metalu, punk rocku a populárnej hudby. Hráme aj balady a rátame, že práve tými očaríme vaše krásne dievčatá," usmieva sa spevák, ktorý je členom kapely posledných deväť rokov a jeho hlas patrí k jej najväčším prednostiam.

Vstupenky na Topfest 2016:  Predpredaj.sk 


Reckless Love majú na konte štyri albumy, s ktorými zaujali doma aj v zahraničí. "Naše piesne sa vo fínskych hitparádach umiestňujú vysoko a predali sme už tisícky albumov po celom svete. Vystupovali sme v Amerike, vo Veľkej Británii, v Lotyšsku a v ďalších európskych krajinách. Všade s úspechom. Verím, že teraz dobyjeme aj srdcia slovenských fanúšikov," dodáva Herman.

Súčasnými členmi kapely sú okrem neho ešte Pepe Reckless, Hessu Maxx a Jalle Verne. Prvým štúdiovým albumom, ktorý skupina vydala bol Reckless Love v roku 2010, ktorý ihneď zaujal fanúšikov aj kritiku. Potom nasledovala nahrávka Animal Attraction (2011) a zatiaľ najúspešnejšia štúdiovka Spirit (2013), ktorá sa vo Fínsku umiestnila na tretej priečke v rebríčku predajnosti. Spomínaný nový album InVader vydala kapela v marci 2016.


Na Topfeste 2016 vystúpia 1. a 2. júla vystúpia na letisku v Piešťanoch americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, české stálice KabátWanastowi Vjecy a Chinaski, z domácej scény Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Mad Dog X a mnohí ďalší.

Lístky na festival sa dajú zakúpiť v sieti Predpredaj.sk. Dvojdňové permanentky sú v predaji zatiaľ za zvýhodnenú cenu. Tá sa bude so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu zvyšovať. K dispozícii je aj obmedzený počet VIP vstupeniek.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na stránkach www.topfest.sk a www.facebook.com/topfest.sk.