V utorok 6. mája sa košický amfiteáter premení na malé festivalové mestečko. Po niekoľkých mesiacoch ho oživí Košice Fest. Na pódiu vystúpi Jana Kirschner, Peter Lipa, Milan Lasica, Peter Bič Project, Marián Čekovský, Kristína, Kandráčovci a Lukáš Adamec.

Jana Kirschner s kapelou vystúpila na sólovom koncerte pred košickým publikom naposledy pred tromi rokmi a vždy sa do metropoly východu rada vracia. "Košice sú mi veľmi blízke, mám tu veľmi veľa priateľov a vždy sme tu zažili nezabudnuteľné koncerty s výborným publikom. V Košiciach som si dokonca kúpila svoju prvú gitaru a na nej vznikali také pesničky ako Sweet Child, Little Sister, Modrá alebo album Pelikán a ďalšie," prezradila speváčka, ktorá tento mesiac okrem Košíc vystúpi aj v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Peter Lipa a Milan Lasica si pre návštevníkov Košice Festu pripravili špeciálne vystúpenie, s ktorým sa zatiaľ predstavili len v niekoľkých slovenských mestách. Tvoria ho skladby z ich spoločných albumov, ten nový s názvom Návšteva po rokoch vyšiel vlani na jeseň (recenzia). Lipa strávil v Košiciach dva roky študentského života: "Rád sa sem vraciam, práve tu som sa naučil hrať na gitare. V košickom amfiku som zažil skvelé chvíle, som veľmi zvedavý, ako je vynovený."

Pestrá zostava interpretov v kombinácii s atmosférou zrekonštruovaného košického amfiteátra sľubujú kvalitný hudobný zážitok. Brány amfiteátra sa otvoria o 18:00 a koncert pod otvoreným nebom potrvá do neskorých večerných hodín.

SÚŤAŽ: Vstupenky na Košice Fest 2014 môžete vyhrať na našom Facebooku

Informácie pre Hudba.sk poskytla Miroslava Korytková.

Foto: Martin Plasek

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Peter Bič Project