Speváčka Brigita Szelidová má tento rok na oslavy hneď niekoľko dôvodov. Vo veľkom štýle uvedie 11. mája do života nový album Duets a zároveň oslávi tridsať rokov na hudobnej scéne spolu so svojou päťdesiatkou.

Počas kariéry spolupracovala snáď so všetkými slovenskými umelcami. Na seba začala viac myslieť až koncom roka 2014, keď nahrala skladbu s názvom Lolitka. "Bol to pokus, no stretol sa s veľkou odozvou. To ma nakoplo k tomu, že môj sen, mať vlastné cédečko, s vlastnými piesňami, má zmysel," vyznala sa Brigita.

Nahrávky mal hudobne, aranžérsky aj autorsky pod palcom skvelý muzikant a producent Ľuboš Šrámek. "Keďže väčšina z nich sú duety, album sme nazvali Duets. Na spoluprácu som si pozvala niektorých umelcov z branže, ku ktorým mám hudobne i ľudsky najbližšie. Spievam tam s Cigánskymi diablami, Anitou Soul, Karolom Csinom, Richardom Csinom, Robom Opatovským, Igorom Kmeťom, Rakbym a tiež s Fredym Ayisi, s ktorým som začínala. Odviedli sme kus krásnej, poctivej práce. Album je aj vďaka hosťom veľmi rozmanitý. Sú tam skladby ladené do funky, džezu, swingu, soulu a so Silviou Sarkozi z Cigánskych diablov som si dokonca strihla aj poriadne štipľavý čardáš," teší sa.

Album uvedie Brigita do života na špeciálnom koncerte, za asistencie všetkých hostí, ktorí sa na ňom podieľali. Sprevádzať ich bude Bigband Luboša Šrámeka, orchester Slovenského rozhlasu a vystúpi aj gospelový zbor Hope Gospel Swingers. Výnimočnosť slávnostnej chvíle má podtrhnúť aj účinkovanie jej dvoch detí Terezy a Štefana.

"Terezka študuje herectvo a spev, čiže si spolu zaspievame a Števko sa našiel v hre na cimbale. Chodí na hodiny Ernestovi Sarkozimu, takže sme vymysleli, že ma bude sprevádzať spolu s Cigánskimi diablami," prezrádza. Či k tomu ale naozaj príde, je v túto chvíľu ešte otázne. "Môj syn nedávno spadol tak nešťastne, že si na niekoľkých miestach zlomil ruku. Dokonca mu ju museli operovať. Hoci ju má v sadre, je pre neho nemysliteľné, aby na koncerte nevystúpil. Neviem, ako to teda vymyslíme. Možno bude hrať jednou rukou, ako kedysi jeho dedo v Hollywoode," poznamenáva speváčka. Akcia sa bude konať 11. mája vo veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Natália Nováková.