Formácia na čele s Josefom Vojtekom sa na piešťanskom letisku zastavila v rámci aktuálneho turné, pričom išlo o jej jediné tohtoročné vystúpenie na Slovensku. Fanúšikovia sa dočkali všetkého, čo hudobníci sľúbili - veľkolepého pódia s prepracovanou projekciou a takmer dvojhodinovej nadupanej rockovej šou zakončenej ohňostrojom.

Kapela doviezla na Slovensko pôsobivú scénu, aká v Piešťanoch doteraz nikdy nestála. 90-tonové monštrum s hlavným a dvoma bočnými pódiami a zadnou projekciou zloženou zo šiestich častí by Kabátu závideli aj mnohé kapely svetového mena. Okrem špičkového zvuku fanúšikov očaril aj svetelný park a pyrotechnické efekty.

Pätica muzikantov v zložení Josef Vojtek (spev), Tomáš Krulich, Ota Váňa (obaja gitara), Milan Špalek (basgitara) a Radek Hurčík (bicie) vyšla na scénu presne podľa plánu o 21:00. Nadšenému davu, ktorý predtým navnadili formácie Fuera Fondo, Doga a Konflikt, predstavila ako prvú pieseň Bang! z aktuálnej štúdiovky Do pekla / do nebe (2015). Z nej zazneli napríklad aj skladby Do pekla / do nebe, Western Boogie, Myslivecký ples s hosťujúcim kontrabasistom Rafanom, Pakliže či Valkýra, počas ktorej na pódium prizvali aj hostku Alicu s violončelom.


Zabávajúci sa fanúšikovia rôznych vekových kategórií ukázali muzikantom, že poznajú texty nových skladieb, zborovo však zneli najmä staršie hity ako Stará Lou, V pekle sudy válej, Na sever, Starej bar, Bára, Malá dáma, Burlaci, Žízeň, Go Satane Go alebo Šaman. Líder skupiny Josef Vojtek nezabudol ani na svoje typické premostenia medzi piesňami, niekoľkokrát pozdravil publikum v Piešťanoch, kde sa formácia už tradične stretáva s vernými nasledovníkmi na festivale Topfest. Pod jeho hlavičkou sa konal aj nedeľňajší koncert, ktorý bol jednou z dvanástich zastávok kapely na Open Air Turné 2015.

Zaznela aj nová česká hokejová hymna Brousíme nože, ktorá bola prvou skladbou v rámci prídavkovej časti. Počas neho kapela ponúkla aj hity Dole v dole, Moderní děvče a Pohoda. Hudobníci sa s nadšeným publikom rozlúčili o 22:40 a dali tak povel k spusteniu niekoľkominútového ohňostroja, ktorý ku koncertom Kabátu pod holým nebom už tradične patrí.


Setlist koncertu:

1. Bang!
2. Stará Lou
3. V pekle sudy válej
4. Buldozerem
5. Shořel náš dům
6. Na sever
7. Malá dáma
8. Western boogie
9. Starej bar
10. Banditi di Praga
11. Mysliveckej ples
12. Do pekla/Do nebe
13. Bára
14. Pakliže
15. Burlaci
16. Restaurace pana Kalvody
17. Go satane go
18. Óda na konopí
19. Šaman
20. Valkýra
21. Bruce Willis
22. Kdoví jestli
23. Žízeň

Prídavky:
24. Brousíme nože
25. Dole v dole
26. Moderní děvče
27. Pohoda

Zdroj: SITA, TASR
Ilustračné foto: Rado Lellak / Topfest 2014

Súvisiaci interpreti: Kabát