Ten pre svojich fanúšikov, a hlavne fanúšičky, urobí azda čokoľvek. Šoumen a spevák kapely Maroon 5 sa v novom videoklipe neváhal ani obnažiť. Provokatívnym začiatkom chcel ukázať cestu od sprchy vo svojej šatni až na pódium pred tisíce fanúšikov.

Do pomyselného boja o to, kto z hudobníkov bude mať tento rok na svedomí hymnu leta, sa zapája aj kapela Maroon 5. Na čele so spevákom a frontmanom Adamom Levinom vydávajú singel This Summer's Gonna Hurt Like Motherfucker (často uvádzaný aj ako This Summer's Gonna Hurt...). Pieseň odznela naživo prvýkrát 19. mája počas vysielania americkej speváckej reality show The Voice (Hlas), kde je Levine porotcom už osem sérií.

Losangeleská formácia ponúka skladbu na reedícii albumu V, ktorý už beztak obsahuje obľúbené piesne ako Maps, Animal alebo Sugar. Singel spolu s Levinom napísal švédsky producent Shellback. Ten je zodpovedný za väčšinu skladieb na albume 1989 speváčky Taylor Swift, vrátane jej rekordérskej novinky Bad Blood.

Takto to na turné chodí

Synopsa päť a polminútového čiernobieleho klipu je jednoduchá. Zo začiatku vychádza spevák zo sprchy, pričom určite poteší ženské publikum scénou s úplne odhaleným pozadím. Postupne sa oblieka a vychádza zo svojej šatne absolvujúc dlhú cestu chodbou smerom k pódiu. Medzitým mu nainštalujú mikroport, poskytnú mu kávu, zaspieva raz refrén a nakoniec vystúpi aj so skupinou v SSE Arene vo Wembley. Ide pritom o úplne čerstvý záznam koncertu z 28. mája.

Videoklip režírovaný Travisom Schneiderom a samotným Adamom Levinom končí odchodom kapely z pódia, pričom divák ešte vidí ako nasadnú do auta a za slov, aký bol koncert úžasný, odchádzajú z arény preč. Tým končí aj celé video, ktoré malo premiéru v sobotu.

Zaujímavosťou je, že v skutočnosti to všetko nebolo až také bezproblémové, ako sa podľa videa môže zdať. Formácia mala na druhý deň po londýnskom koncerte vystúpiť v Liverpoole (29.5.), pre Levinove problémy s hlasivkami však museli koncert zrušiť. Urobili tak len pár hodín pred vystúpením. Po neplánovanom dni oddychu, počas ktorého sa sklamaní fanúšikovia dočkali aspoň videoklipu, turné pokračovalo nedeľnou šou v Birminghame.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Maroon 5