Česká kapela Kabát si plánuje dať pauzu. Stane sa tak v decembri po tom, čo formácia odohrá svoj prvý vianočný koncert. Podujatie sa má konať 15. decembra v pražskej O2 aréne.

"Máme za sebou náročné viac ako dva roky a chceme si na chvíľu od všetkého odpočinúť," potvrdil spevák kapely Josef Vojtek, ktorý tiež priblížil pripravované vystúpenie. Setlist by mali tvoriť skladby z nového albumu Do pekla/Do nebe (2015) a výber hitov zo staršej tvorby. "Nie je to tak, že si chceme s fanúšikmi zaspievať koledy a potom si sadnúť k štedrovečernému stolu. Jednoducho sme si povedali, že sme vianočný koncert ešte neskúsili," vyjadril sa.

Skupina Kabát sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1983. V súčasnosti v nej okrem Josefa Vojteka pôsobia aj Tomáš Krulich (gitara), Milan Špalek (basgitara), Radek Hurčík (bicie) a Ota Váňa (gitara). Na konte majú albumy ako Má ji motorovou (1991), Děvky ty to znaj (1993), Colorado (1994), Země plná trpaslíků (1995), Čert na koze jel (1997), MegaHu (1999), Go satane go (2000), Dole v dole (2003), Banditi di Praga (2010), či spomínaná novinka Do pekla/Do nebe, z ktorej sa za pár mesiacov predalo už vyše 30-tisíc kópií.

Zdroj: SITA (iDnes.cz, archív)
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Kabát