Tretia štúdiovka britsko-írskej skupiny One Direction s názvom Midnight Memories bola celosvetovo najpredávanejším albumom roka 2013. Z tejto nahrávky sa podľa údajov Medzinárodnej federácie fonografického priemyslu (IFPI) predali vlani štyri milióny kópií, a to aj napriek tomu, že vyšla až v novembri.

Britskí interpreti dobyli tento rebríček už po šiesty raz za uplynulých sedem rokov, pričom vlani predstavovali albumy interpretov z Veľkej Británie až osminu všetkých predaných nahrávok s výnimkou kompilácií.

Na druhej priečke sa umiestnil americký raper Eminem s albumom The Marshall Mathers LP 2 (2013), z ktorého sa predalo 3,8 milióna kópií, pričom rovnako ako Midnight Memories vyšiel až v novembri. O 200-tisíc kusov horšiu predajnosť zaznamenal americký spevák Justin Timberlake so štúdiovkou The 20/20 Experience (2013), ktorá je na treťom mieste.

Na štvrtej a piatej priečke sú s 3,2 milióna predaných kópií albumy Unorthodox Jukebox (2012) amerického speváka Bruna Marsa a Random Access Memories (2013) francúzskej formácie Daft Punk. Do prvej desiatky sa dostali aj Katy Perry, Michael Bublé, Imagine Dragons, Lady Gaga a Beyoncé.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/onedirectionmusic

Súvisiaci interpreti: One direction