Podujatie Hudobné leto sa po prvýkrát konalo v Trenčianskych Tepliciach v roku 1937. Aktuálne sa festival môže pýšiť 69-ročnou tradíciou, vďaka čomu sa stal neoddeliteľnou súčasťou života kúpeľného mesta a obohatením pre celý región. Právom preto nesie aj prívlastok najstarší stredoeurópsky festival.

Napriek tomu, že sa menili spoločenské aj politické podmienky v krajine, festival Hudobné leto si uchovával nielen svoju tradíciu, ale aj príjemný komorný charakter. Stalo sa preto už dobrým zvykom, že každý rok sa na ňom predstaví množstvo zaujímavých hudobných mien. Tento rok ich bude až sedemnásť.

Z komorných koncertov zaujmú Neosolium orchestra Banská Bystrica so sólistami Otokarom Kleinom a Andreou Vizvári, klaviristka Raluca Stirbat, Peter Michalica a jeho hostia: Adriana Antalová a Viera Bartošová, Collegium Wartberg, kvarteto AndreaS, Pacora Trio, koncertné vystúpenie Dalibora Karvaya a Daniela Buranovského, Korngold Quartet či Slovenská filharmónia.

Pripravené sú aj zaujímavé sprievodné podujatia. V Trenčianskych Tepliciach vystúpi Robo Opatovský kvintet, skupina Hex, Fragile, Pavol Hammel a Diabolské husle Jána Berkyho Mrenicu. Chýbať nebudú ani divadelné predstavenia. V hre Shirley Valentine sa predstaví Zuzana Krónerová a v bláznivej komédii Opačné pohlavie zasa Zuzana Tlučková, Pavol Topoľský, Marta Sládečková a Ivan 'Tuli' Vojtek.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Eva Marková, PR manažérka podujatia.

Foto: Kupele-teplice.sk