Na čiernobielej animovanej novinke sa podieľali tvorcovia zo spoločností Trunk Animation a Hipgnosis, ktorých inšpirovalo, rovnako ako autorku textu piesne, muzikantovu manželku Polly Samson, dielo Paradise Lost básnika Johna Miltona z roku 1667.

"Film, ktorý spoločnosť Trunk vytvorila k piesni Rattle That Lock, vyzdvihuje v skladbe temnotu, ktorú sa nedalo ukázať žiadnym iným spôsobom," uviedol 69-ročný niekdajší spevák a gitarista už nefungujúcej kapely Pink Floyd.

Rattle That Lock je prvým singlom z hudobníkovho rovnomenného albumu, ktorý by sa mal dostať na trh 18. septembra. Na nahrávke sa podieľajú napríklad gitarista Phil Manzanera, známy aj z už nefungujúcich Roxy Music či bubeník Steve DiStanislao. Spomínaná Polly Samson otextovala aj ďalšie skladby zo štúdiovky. Obal navrhol Dave Stansbie pod vedením umelca Aubreyho Powella. Rattle That Lock vyjde ako CD, na vinyle i v deluxe edícii.


David Gilmour sa preslávil v spomínanej kapele Pink Floyd, v ktorej pôsobil od decembra 1967. S formáciou vydal albumy ako A Saucerful of Secrets (1968), Ummagumma (1969), The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), The Wall (1979), The Division Bell (1994) či posledný The Endless River (2014).

Rodák z Cambridgeu, ktorého magazín Rolling Stone vyhlásil za 14. najlepšieho gitaristu všetkých čias, má na konte aj tri sólové nahrávky - David Gilmour (1978), About Face (1984) a On an Island (2006), s ktorou dobyl UK Chart. V septembri 2008 ponúkol aj koncertný záznam Live in Gdansk. V roku 1996 ho ako člena Pink Floyd uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/davidgilmour - Piotr Tarasewicz

Súvisiaci interpreti: David Gilmour