Bohaté skúsenosti s mužmi zákona pretavila trnavská partička Hudba z Marsu do nového singla, ktorého videoklip si dnes môžete pozrieť v exkluzívnej premiére na Hudba.sk. Drsného pána policajta si v ňom zahral Tomáš Hafner, ktorý sa však nakoniec nechá obmäkčiť a s kapelou si zatancuje.

Keď skupina Hudba z Marsu na sklonku roka 2015 ohlásila návrat na scénu v podobe veľkého turné, fanúšikov na koncerty lákala aj novou skladbou Partyzánska. Ďalšie však podľa slov frontmana Michala Štofeja neboli v pláne.

Inšpirácia životom kapely

"Vôbec sme neplánovali tvoriť nové pesničky - všetko to prichádza spontánne za jazdy. Na comebackovom turné začiatkom roka boli našimi hosťami okrem Dynamo Teamu aj skupina Unisex a Hafner a Beyuz. Práve Hafnerova veselosť a konflikt Unisexu s políciou pred klubom ma inšpirovali k napísaniu skladby o policajtoch," priblížil Štofo vznik skladby, v ktorej spojil typické hopsavé ska rytmy Hudby z Marsu s tanečnou elektronikou a anglicky spievaným refrénom na štýl jeho druhého projektu Dynamo Team.

Pri tvorbe textu ho zase inšpirovali reálne situácie, ktoré kapelu za 20 rokov jej pôsobenia na scéne postretli. "Samozrejme, s mužmi zákona máme množstvo vlastných skúseností. Všetky, ktoré spomíname v texte, sme v nejakej podobe zažili. Aj počas samotného turné som dostal pokutu napríklad za bielu kartu, pretože policajti mali práve akciu," hovorí frontman Hudby z Marsu.

Novinka vznikala priebežne počas turné, dnešnú podobu dostala až neskôr. "Pesničku sme zahrali v jednoduchej ska verzii párkrát na koncertoch. Mala úspech, tak sme sa rozhodli ju aranžmánovo prepracovať. Pozvali sme Tomina Hafnera, aby ju obohatil svojím hereckým výkonom. Nikto by výroky policajtov nedal lepšie," dodáva s úsmevom.

TIP: Najveselší letný beat, refrén aj klip majú dovolenkári Hafner s Beyuzom

Tomáš Hafner, videoklip Cops Can't Dance Zdroj: Youtube / Tochichi


Videoklip Cops Can't Dance (Pomáhať a chrániť) natočila a zostrihala šikovná partička Tochichi. "Využili sme zrenovované legendárne kúpalisko Kamenný mlyn tesne pred napustením vody. Umožnilo nám to zrenovované vedenie Trnavy, za čo sme mu veľmi vďační. Následne sme dali výzvu na Facebook - kto nám požičia štýlové autíčko do videoklipu? Fanúšikovia nám ponúkli vétriesku a červeného trabanta. Vybrali sme trabanta s nebezpečným farebným dizajnom á la Mini Cooper. Za jeho majiteľom sme prišli do Dolných Otrokoviec - do zapadnutej ale krásnej dedinky pri Hlohovci. Náhodou sme tam našli závoru - presne takú sme hľadali - a natočili policajno-cestovateľskú časť videoklipu," prezradil Štofo.

Ako priznáva, práve tvorba skladby ho napokon doviedla k tomu, aby sa na policajtov nehneval: "Pôvodne bol text skladby drsnejší, ale po porade v kapele sme ho zmäkčili a začlenili mierové posolstvo: Policajti, poďte s nami tancovať. Chceme tým povedať: dali ste nám veľa pokút, ale už sa na vás nehneváme a buďme kamoši."


Text: Hudba.sk (citácie: Štofo, Hudba z Marsu)
Foto: Peter Regec (titulná), Tochichi (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Hafner, Hudba z Marsu