Britská kapela Suede plánuje 20. októbra vydať box set Dog Man Star. Novinka ponúkne rovnomenný album z roku 1994, B strany singlov, DVD s rozhovormi s členmi kapely, koncertné záznamy z roku 1994 alebo knihu obsahujúcu aj ručne písané texty či fotografie a množstvo ďalšieho bonusového materiálu.

Formácia chce takto osláviť 20. výročie vydania druhého radového počinu Dog Man Star, ktorý obsadil v UK Charte tretiu priečku a ponúkol single ako We Are the Pigs, The Wild Ones a New Generation.

Suede sa objavili na hudobnej scéne v roku 1989. Prvý eponymný album uviedli na trh v marci 1993 a získali zaň prestížnu Mercury Prize. Nasledovala spomínaná štúdiovka Dog Man Star, ďalej počiny Coming Up (1996), Head Music (1999) a A New Morning (2002). V novembri 2003 skupina ohlásila ukončenie činnosti, no v roku 2010 sa vrátila na scénu a vlani v marci vydala album Bloodsports. V súčasnosti pôsobí v zložení Brett Anderson (spev), Mat Osman (basgitara), Simon Gilbert (bicie), Richard Oakes (gitara, klávesy) a Neil Codling (klávesy, gitara).


Zdroj: SITA
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Suede