V košickej Steel Aréne vystúpi 2. marca nemecká rocková kapela Scorpions. Koncert bude súčasťou svetového turné pri príležitosti 50. výročia vzniku formácie. Vstupenky sa dostanú do predpredaja v piatok 4. septembra o 10:00. Okrem Košíc vystúpi kapela aj v Prahe - 27. februára v O2 aréne.

Scorpions vznikli v nemeckom Hannoveri v roku 1965, pôvodne ako školský súbor založený Rudolfom Schenkerom. Profesionálnou kapelou sa stali o štyri roky neskôr a po rozšírení zostavy o speváka Klausa Meineho vydali v roku 1972 debutový album Lonesome Crow. Odvtedy ponúkli nahrávky ako napríklad Lovedrive (1979), Blackout (1982), Love At First Sting (1984), Savage Amusement (1988), Crazy World (1990), Face The Heat (1993) či Sting In The Tail (2010). Tento rok vo februári vydali osemnástu štúdiovku s názvom Return To Forever.

Prečítajte si: 

Scorpions a Europe: Rockovým idolom 80-tych rokov stále svieti šťastná hviezda

Do hudobnej histórie sa Scorpions zapísali hitmi ako Rock You Like a Hurricane, Still Loving You či Wind of Change. Legendárna skupina má na svojom konte vyše 100 miliónov predaných nosičov a odohrala vyše 5-tisíc koncertov v 80 krajinách sveta. Ani po desaťročiach na scéne však členovia kapely nestratili nič zo svojej vášne pre rock'n'roll a z pódia dokážu odovzdať davu neskutočnú energiu. Televízia VH1 ich v roku 2000 zaradila na 46. miesto v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov.

Počas svojej kariéry si Scorpions vyskúšali rôzne metódy tvorby - od spolupráce s Berlínskou filharmóniou, cez elektronické experimenty na albume Eye II Eye (1999), až po čisto akustickú platňu Acoustica (2001).  Súčasnú zostavu kapely tvoria Rudolf Schenker, Klaus Meine (obaja spev a gitara), Matthias Jabs (gitara), Paweł Mąciwoda (basgitara) a James Kottak (bicie). Okrem albumov vydali tiež množstvo kompilácií či koncertných záznamov. 

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Live Nation, agentúra Vivien)
Foto: Facebook.com/Scorpions

Súvisiaci interpreti: Scorpions