Spolupráca s producentmi Hudson Mohawke a Oneohtrix Point Never prináša svoje ovocie. Jedno z nich predstavila Antony Hegarty, vedúca osobnosť zoskupenia Antony and the Johnsons, už dnes. Z pripravovanej štúdiovky Hopelessness, ktorá vyjde vo februári budúceho roka, ponúkla svojim fanúšikom skladbu 4 Degrees.

"Elektronická nahrávka so zubami" - takto charakterizovala Antony Hegarty album Hopelesness svojho nového projektu Anohni. Z neho dnes poskytla širokej verejnosti aj ochutnávku v podobe singla 4 Degrees. V odpovediach na otázky fanúšikov pre portál Pitchfork Hegarty vysvetlila pozadie vzniku skladby: "Už ma unavilo smútenie za ľudskosťou, a tiež mi napadlo, že som nebola úplne úprimná, keď som sa tvárila, že nie som súčasťou problému. 4 Degrees je druhom brutálneho pokusu vziať na seba zodpovednosť a nielen zhodnocovať svoje úmysly, ale aj reflektovať skutočný dopad môjho správania."

Anglická transrodová speváčka, skladateľka a vizuálna umelkyňa sa s počinom, na ktorom participuje aj Hudson Mohawke a Oneohtrix Point Never, chystá budúci rok na svetové pódiá. Medzi prvými oznámenými termínmi figuruje Sonar Festival v španielskej Barcelone, Flowers Festival v talianskom Turíne a Colours of Ostrava v českej Ostrave. Tu vystúpila už v roku 2012 s Antony and the Johnsons, pre rok 2016 je prvou oznámenou hviezdou.


Nadčasová láska

Dvojica Mohawke-Hegarty spolupracovala aj na tohtoročnej nahrávke Lantern, albume škótskeho producenta elektronickej hudby. Ten z neho v týchto dňoch vytiahol singel Indian Steps, ku ktorému predstavil aj videoklip. Hudobná snímka z dielne Daniela Sannwalda (M.I.A. - Y.A.L.A.) zobrazuje nahú dvojicu zlatej farby v objatí. Ako priebeh klipu postupuje ďalej, divák zisťuje, že je to pár v zrelom veku metaforicky splývajúci v jedno.

"Vidieť dve starnúce telá v takejto intimite bolo veľmi dojemné. Chcel som ich použiť ako symbol času, a zároveň zachytiť krásu takejto zraniteľnosti. Pevne verím, že každá hlboká láska má svoje miesto a priestor, a teda žije navždy," povedal Hudson Mohawke portálu i-D, kde malo video exkluzívnu premiéru.


Autor: Marek Majzon (ConsequenceOfSound.net)
Foto: Max Vadukul - Antonyandthejohnsons.com

Súvisiaci interpreti: Antony and the Johnsons