Slovenská speváčka a moderátorka Marcella Molnárová sa teší z vydania svojho nového vianočného albumu, ktorý sa v týchto dňoch začína objavovať na pultoch slovenských obchodov. Myšlienka nahrať vianočnú štúdiovku vraj vznikla v jej hlave zo dňa na deň.

"Zo dňa na deň mi napadlo, že by bolo skvelé vytvoriť vianočné CD. Hovorila som si, že by mi niekto mohol zhora zoslať inšpiráciu a zrazu to prišlo! Zobudila som sa uprostred noci, sadla som si potichu ku klavíru a niečo som si zahrala a nahrala na diktafón. Asi do štvrtej som komponovala a zapisovala prvé slová. Keď som potom dala materiál na druhý deň môjmu hudobnému aranžérovi, ten bol nadšený a hneď sa pýtal, či mám ešte niečo ďalšie. To ma nabudilo, aby som si sadla opäť ku klavíru a tvorila ďalej. Takto sa to celé začalo," prezradila Marcella Molnárová v rozhovore pre agentúru SITA.

Známa interpretka pôvodne ani nedúfala, že by mohla album dokončiť ešte pred tohtoročnými Vianocami. "Aranžér Paľko Kvassay mi hneď na začiatku hovoril, že to do týchto sviatkov určite nestihneme. Tak som si povedala, že sa nebudem náhliť, veď nás nič netlačí. Začali sme teda nahrávať vo veľkej pohode a práve tým, že sa nevytvoril tlak, som v priebehu týždňa zložila sedem nových skladieb, nahrala sa muzika, naspievali sme veľké množstvo zborov... Pridal sa k nám aj jeden skvelý flautista z Kuby Alfredo Enrique Herrera, ktorý do slovenských vianočných piesní dodal úžasnú atmosféru a v týchto dňoch je CD Vianoce, ani neviem akým zázrakom, na trhu,“ poznamenala.

Retro swing, jazz, ale aj vianočná klasika
 
Fanúšikovia sympatickej umelkyne na albume nájdu dvanásť rôznorodých skladieb. "Album je žánrovo aj tematicky veľmi pestrý. Sú tam vianočné balady hovoriace o túžbe, o láske, ale aj o samote a dúfaní a sú tam aj skladby veselé a rytmické, aby tie Vianoce neboli len o pomalých tónoch. Zaradili sme tam dokonca retro swing s náznakom jazzu," priblížila Molnárová.

Speváčka na svoju hudobnú novinku zaradila okrem vlastnej tvorby aj niekoľko vianočných klasík ako Ave Maria či Tichá noc. Ako dodala, jednu zo skladieb, ktoré v novembri uzreli svetlo sveta, si vraj po častiach spievala celých desať rokov."Jednu skladbu som si dlhých desať rokov nôtila v aute cestou z rôznych koncertov a teraz, keď som to absolútne nečakala, sa mi zrazu objavila v celku," povedala. 

Vianočným albumom sa však Molnárovej ambície na najbližšie obdobie nekončia, v novom roku totiž plánuje vydať ďalšiu štúdiovku. "V tejto chvíli som síce už tak prerolničkovaná a pretamburínovaná, že sa bojím, aby som to teraz nedávala do každej skladby, ktorú skomponujem, no začiatkom nového roka začínam nahrávať vlastné CD Lyrika. Popri vianočných skladbách som totiž dokončila aj niekoľko takých, ktoré presahujú vianočné obdobie," prezradila speváčka.

Zdroj: SITA
Foto: Obal albumu