Kanadská rocková kapela Simple Plan odštartuje 24. februára mesiac trvajúce európske turné k pripravovanému albumu Taking One For The Team, ktorý vyjde päť dní predtým. V rámci koncertnej šnúry vystúpia aj v Prahe a Viedni.

V českej metropole zahrajú 5. marca v Malej športovej hale a o deň neskôr sa predstavia vo viedenskom Gasometri. Predskokanom na celom turné bude americká formácia Ghost Town.

Skupina Simple Plan vznikla v roku 1999 v Montreale a jej zostavu tvoria Pierre Bouvier (spev, gitara), Chuck Comeau (bicie), Jeff Stinco, Sébastien Lefebvre (obaja gitara) a David Desrosiers (basgitara). Debutovali v roku 2002 albumom No Pads, No Helmets... Just Balls, po ktorom nasledovali štúdiovky Still Not Getting Any... (2004), Simple Plan (2008) a Get Your Heart On! (2011). Okrem toho majú na konte aj dve živé nahrávky a tri EP.

Z novej štúdiovky Taking One For The Team už kapela predstavila single Boom a I Don't Wanna Go To Bed s hosťujúcim raperom Nellym a videoklipom inšpirovaným seriálom Baywatch. Dokonca si v ňom zahral David Hasselhoff.


Zdroj: SITA (Simpleplan.com, Charmmusic.cz)
Foto: Facebook.com/simpleplan

Súvisiaci interpreti: Simple Plan