Anglická kapela Coldplay zverejnila pieseň Hymn For The Weekend, v ktorej hosťuje americká speváčka Beyoncé. Skladba mala premiéru na BBC Radio 1, pričom basgitarista Guy Berryman v rozhovore s moderátorkou Annie Mac prezradil, že Beyoncé nahrala svoju časť za päť minút.

"Hymna víkendu" sa bude nachádzať na albume A Head Full Of Dreams, ktorý Coldplay vydajú už tento piatok. Okrem krátkych ukážok všetkých piesní siedmej štúdiovky ponúkla formácia svojim fanúšikom aj úvodný singel Adventure Of A Lifetime a Everglow - spoluprácu s Gwyneth Paltrow, bývalou manželkou frontmana Chrisa Martina. Teraz majú vďaka Hymn For The Weekend možnosť počuť ako to znie, keď spoja sily s R&B divou Beyoncé.

TIP: Coldplay z Planéty opíc: Pozrite si videoklip Adventure Of A Lifetime

Anjelská Beyoncé

Pieseň mala premiéru 30. novembra v rozhlasovej relácii dídžejky Annie Mac vo vysielaní britského BBC Radia 1. Po jej prvom prehratí sa moderátorka rozprávala s basgitaristom kapely Guyom Berrymanom o tom, ako sa k takmer nedotknuteľnej speváčke vôbec dostali.

"Chris Martin chcel pôvodne párty song, kde bude spievať 'drinky sú na mňa, drinky sú na mňa' a my sme mu povedali: 'to nemôžeš povedať, to nemôžeš'. Vtedy sa príbeh skladby zmenil. Napokon požiadal Beyoncé, aby na tej skladbe spievala a ona veľmi milo povedala áno," ozrejmil hudobník zdanlivo ľahký proces získania interpretky hitu Single Ladies (Put A Ring On It). Berryman sa ďalej domnieva, že speváčka "odkrútila" svoju robotu do piatich minút, čo považuje za profesionálne.

Samotný Chris Martin svoje pohnútky vysvetlil denníku The Wall Street Journal. V rozhovore, ktorý cituje magazín Billboard, povedal, že po odmietnutí pôvodného návrhu skladby oslavujúcej víkend zmenil jej koncepciu na oslavu toho, že má človek v živote anjelskú osobnosť. Beyoncé bola preňho jasnou voľbou.



Tracklist albumu Coldplay - A Head Full of Dreams:

 
1. A Head Full Of Dreams 
2. Birds 
3. Hymn For The Weekend 
4. Everglow 
5. Adventure Of A Lifetime 
6. Fun 
7. Kaleidoscope 
8. Army Of One 
9. Amazing Day 
10. Colour Spectrum 
11. Up&Up 

Text: SITA (perex), Marek Majzon (zdroje: Billboard.com)
Foto: Warner Music 

Súvisiaci interpreti: Coldplay