Populárny spevák z Martina pripravil pre svojich fanúšikov nový videoklip. Aktuálne brázdi Slovensko spolu s Pavlom "Hiraxom" Baričákom a v januári vyráža na samostatné miniturné s celou kapelou. Koncerty budú na Slovensku i v Česku.

Ak niekto pochyboval, či jeho vrcholom nebude účasť vo finále šou Česko Slovensko má talent, ktorá vyvrcholila takto pred rokom, mýlil sa. Dôkazom je aj nový videoklip k piesni Každé ráno, ktorý za mesiac od zverejnenia bez podpory v médiách nazbieral viac ako 35-tisíc zhliadnutí v službe Youtube.

Pesnička je zaujímavá tým, že ju Juraj Hnilica napísal, keď sa mu narodila dcéra. "Bol som priamo pri pôrode a všetko, čo sa mi v ten okamih udialo, mi zmenilo celý život a upratali sa mi hodnoty. Je to ten najkrajší okamih, aký som zažil. Každému mužovi odporúčam, aby pri pôrode bol. Pesnička preto vyšla na druhé narodeniny mojej dcérky Alžbetky."


Vlaňajší hit stále láme rekordy  

V súťaži Česko Slovensko má talent zaujal Juraj Hnilica vlastnou piesňou Aká si krásna. "Pred pár dňami prekonala milión zhliadnutí na Youtube. Je to môj prvý 'miliónový' klip a ďakujem všetkým za to, že sa im páči," hovorí spevák, ktorý sa od účasti v súťaži teší aj veľkému záujmu publika o koncerty.

"Teší ma to. Celý rok som koncertoval, divákov je stále dosť, za čo ďakujem. Aktuálne som na akomsi turné s Hiraxom, prakticky celú jeseň, teraz v decembri séria jeho prednášok končí," vysvetľuje sympatický spevák. Pokračovať by mala na jar, no Juraj nebude zaháľať ani v januári a pre fanúšikov si pripravil samostatné miniturné. "Vyrážame naň s celou kapelou. Štyri koncerty. Dva na Slovensku, dva v Česku. Aj pri tejto príležitosti som pripravil svoj nový singel a klip na pesničku Každé ráno," dodáva.  


Na otázku, ako plánuje stráviť vianočné sviatky reaguje: "V kruhu najbližších. Vianoce milujem, chcem si ich vychutnať s rodinou. Možno dáme s kapelou nejakú tú skúšku po Štefanovi, ale skôr preto, aby sme boli spolu a mohli pokecať. Koncertný program na januárové turné budeme nacvičovať v prvej polovici januára," uzatvára Juraj Hnilica.  

Termíny miniturné Juraja Hnilicu:  

20. 1. 2017 - Košice, Kulturpark
21. 1. 2017 - Bratislava, V-Klub
22. 1 .2017 - Praha, Nová Chmelnice
23. 1. 2017 - Brno, Semillaso  

Prečítajte si: Ďuri Hnilica: Česko Slovensko má talent som vyhral, zrazu mám pre koho hrať 

Prednášky Pavla "Hiraxa" Baričáka s Jurajom ako hudobným hosťom:

1. 12. Bratislava, Stredisko kultúry Vajnorská 
7. 12. Humenné, DK  
8. 12. Bardejov, ZUČ M. Vileca  
14. 12. Bánovce nad Bebravou, DK  
15. 12. Púchov, DK

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Text: Peter Lehotský
Foto: PR