Vo veku 65 rokov zomrela vo štvrtok americká speváčka Natalie Cole, dcéra jazzovej legendy, speváka a klaviristu Nata Kinga Colea. Ako uviedli vo vyhlásení členovia jej rodiny, interpretka skonala v Cedars-Sinai Hospital v Los Angeles v dôsledku dlhotrvajúcich zdravotných problémov.

Natalie Maria Cole sa narodila 6. februára 1950 v Los Angeles, pričom jej matkou bola speváčka Maria Hawkins Cole. Hudobnú kariéru odštartovala už ako šesťročná, keď spievala na jednom z albumov svojho otca. Vystupovať začala o päť rokov neskôr a debutový album Inseparable obsahujúci hit This Will Be vydala v roku 1975. O rok neskôr získala prvé dve ceny Grammy, pričom celkovo ich počas kariéry dostala deväť.

Medzi jej ďalšie známe skladby patria I've Got Love On My Mind, Sophisticated Lady, Our Love, Pink Cadillac, Miss You Like Crazy či Unforgettable, ktorá bola prerábkou rovnomennej piesne jej otca a zároveň ich virtuálnym duetom. Celkovo vydala 23 štúdiových albumov, ten posledný s názvom Natalie Cole en Espaňol uviedla na trh v júni 2013.

Natalie Cole už od študentských čias užívala drogy a neskôr sa stala závislou od heroínu a cracku, pričom z injekčných striekačiek sa nakazila spomínanou hepatitídou typu C, ktorú jej diagnostikovali v roku 2008. O rok neskôr podstúpila transplantáciu obličky. Vlani na jeseň musela pre zdravotné problémy zrušiť viacero koncertov. Bola trikrát vydatá, no všetky manželstvá sa skončili rozvodom. S prvým manželom, hudobníkom Marvinom Yancym mala syna Roberta Yanceyho, ktorý je jej jediným potomkom.


Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/ Keystone, Martial Trezzini

Súvisiaci interpreti: Natalie Cole