Americký rocker Marilyn Manson by si mal podľa bývalého klávesáka pomôcť na druhý svet guľkou do hlavy, aby si zachoval integritu a podporil svoj hudobný odkaz. Kontroverznú výzvu uverejnil na sociálnej sieti Stephen Bier, známejší pod umeleckým menom Madonna Wayne Gacy.

Hudobník k tomuto názoru dospel po nedávnych úmrtiach hviezd ako David Bowie, spevák kapely Motörhead Lemmy Kilmister a ďalších, ktorí svet opustili v posledných týždňoch. "Som skutočne užasnutý, koľko prominentných ľudí zo šoubiznisu a hudobníkov zomrelo za posledných 30 dní... škoda, že Brian Warner (občianske meno M. Mansona, pozn. red.) nie je jedným z nich," napísal 29. januára na svojom Facebooku Stephen Bier, ktorý hral na klávesy v Mansonovej kapele súvisle v rokoch 1989 až 2007. Vďaka tomu je hudobníkom, ktorý s kontroverzným rockerom spolupracoval zo všetkých najdlhšie. Rozdelil ich však spor o delenie príjmov, za čo Bier lídra kapely neskôr aj zažaloval.

O tom, že má naňho dodnes ťažké srdce, svedčí aj séria drsných komentárov, ktoré napísal v priebehu pár minút pod spomínaným statusom. "Očividne platí zaužívané klišé, že iba dobrí zomierajú mladí," uviedol ironicky a o pár minút neskôr dodal: "Už sa nemôžem sa dočkať, ako si na jeho hrobe zatancujem electrické boogaloo, texaský two-step, waltz a írsky jig. Radšej nech ho pochovajú v mori." Napokon svoje Facebookové voodoo zakončil slovami: "To najlepšie, čo pre svoj odkaz môže urobiť, je streliť si guľku do hlavy a potvrdiť tak svoju integritu."

Reakcie na seba nenechali dlho čakať a jeho slová zaplavili zahraničné hudobné weby. Bier si však pozornosť zjavne užíva, keďže mnohé články zdieľal s poďakovaním na svojom profile, a to aj napriek tomu, že si pohneval mnohých fanúšikov aj kolegov z hudobnej scény. "Dnes ráno som sa zobudil a našiel som svoju schránku s osobnými odkazmi plnú vyhrážok smrťou, kto by si to bol pomyslel?" priznal dnes v jednom zo svojich najnovších postov a v ďalšom dodal: "Povedzme to tak, že mi v hudobnom biznise nezostalo veľa priateľov..."

Marilyn Manson sa k prapodivnej Facebookovej "kampani" svojho bývalého spoluhráča zatiaľ nevyjadril. Nedávno však informoval, že nahral coververziu skladby Cat People od Davida Bowieho a Giorgia Morodera a bude tiež účinkovať v mysterióznom seriáli Salem (2014), ku ktorému ako titulnu skladbu použili jednu zo skladieb jeho vlaňajšieho albumu The Pale Emperor - Cupid Carries a Gun.


47-ročný rocker, vlastným menom Brian Hugh Warner, si umelecké meno zostavil z mien dvoch známych osobností - krstné má podľa herečky Marilyn Monroe a priezvisko podľa sériového vraha Charlesa Mansona. Preslávil sa ako člen rovnomennej kapely, ktorá má na konte deväť albumov.
Medzi najväčšie hity formácie patria skladby ako The Dope Show, Rock Is Dead, Disposable Teens, Mobscene či prerábky ako Sweet Dreams (Are Made of This), Tainted Love alebo Personal Jesus. Manson účinkoval napríklad v roku 2013 v seriáli Californication - Orgie v Kalifornii (2007 - 2014) či v roku 2014 v projekte Zákon gangu (2008 - 2014).   

Text: Hudba.sk (Facebook.com/stephen.bier.1)
Foto: Facebook.com/MarilynManson

Súvisiaci interpreti: Marilyn Manson