Americké rockové duo The Kills vydá 3. júna svoj piaty album s názvom Ash & Ice. Novinka bude obsahovať 13 piesní, z ktorých formácia už predstavila skladbu Doing It To Death. K piesni pripojili aj videoklip, ktorého dej zachytáva pohrebný sprievod.

Na produkcii albumu spolupracovali gitarista kapely Jamie Hince a americký producent John O’Mahony, známy zo spoluprác so speváčkou Banks či kapelou A-HA. Na nový album fanúšikovia čakali dlhých päť rokov. Jedným z dôvodov bolo, že Jamie Hince sa po piatich operáciách ruky, po ktorých má jeden prst trvalo poškodený, musel znovu naučiť hrať na gitare. Počas rekonvalescencie zbieral inšpiráciu na výlete Transsibírskou magistrálou.

"Jedna z prvých skladieb, ktoré (Jamie) navrhol na nový album, mala názov 'Ash and Ice' (Popol a ľad), ktorý sa nám veľmi zapáčil. Robí to vždy - už má názov, a pritom zo skladby ešte nenapísal ani notu. Predstavujem si, že sedel v nejakom bare alebo na party, či u niekoho doma a ľudia odklepávali popol z cigariet do pohárov s ľadom, robia to stále a je to nechutné," uviedla speváčka Alison Mosshart vo vyhlásení pre médiá.

"Dal som si drink a bezmyšlienkovite som zahasil cigaretu v pohári s ľadom, takto jednoducho sa to stalo. Vtedy mi napadol názov Popol a ľad. Je to trochu nudné. Je pravda, že by som chcel mať poruke lepší príbeh. A páči sa mi tá súvislosť, myšlienka dvoch protipólov. Názov podľa mňa evokuje človeka s jointom v jednej a pohárikom alkoholu v druhej ruke," nadviazal Jamie Hince.  


Tracklist albumu The Kills - Ash & Ice: 


1. Doing It To Death 

2. Heart of a Dog 
3. Hard Habit to Break 
4. Bitter Fruit 
5. Days of Why and How 
6. Let it Drop 
7. Hum for your Buzz 
8. Siberian Nights 
9. That Love 
10. Impossible Tracks 
11. Black Tar 
12. Echo Home 
13. Whirling Eye 

The Kills vznikli v roku 2000 a okrem spomínaného gitaristu, ktorý je manželom modelky Kate Moss, v skupine pôsobí aj speváčka Alison Mosshart, známa tiež z kapely The Dead Weather. Doteraz vydali štúdiovky Keep on Your Mean Side (2003), No Wow(2005), Midnight Boom (2008) a Blood Pressures (2011). 


Zdroj: SITA(NME.com, Thekills.tv) + Hudba.sk (Consequenceofsound.net)
Foto: Youtube