Speváčka a hudobníčka Laura Pergolizzi, známejšia ako LP, sa v rámci pripravovaného európskeho turné predstaví aj u našich rakúskych susedov. Koncert odohrá už 29. marca v Gasometri, iba deň po tom, ako sa predvedie publiku na beznádejne vypredanom koncerte v Prahe.

Singel Lost On You z nej urobil jeden z najväčších objavov posledného roka v Európe. Po tom, ako si dovtedy takmer neznáma hudobníčka nečakane podmanila rádiá, sa aj jej koncertné aktivity na "starom kontinente" rozbehli naplno.

Svedčí o tom aj príbeh jej neplánovaného bookingu na festival Colours of Ostrava. Ten prišiel po tom, ako sa jej samostatný koncert v pražskom klube Roxy vypredal za 15 minút. Mnoho fanúšikov zostalo sklamaných, a tak sa organizátori rozhodli presvedčiť jej manažment, aby prišla vystúpiť aj na festival, kde bude jednou z najočakávanejších hviezd.

Prečítajte si: Androgýnna speváčka LP dokazuje, že konvenčnú krásu k úspechu nepotrebuje

Podobný ošiaľ okolo LP vládne aj v susednom Rakúsku. Tamojší jarný koncert však ešte vypredaný nie je, keďže vystúpenie naplánované na stredu 29. marca sa organizátori rozhodli z menších priestoroch Areny presunúť do koncertnej haly Gasometer, do ktorej sa zmestí približne štyritisíc návštevníkov. A keďže charizmatická speváčka zatiaľ 
Slovensko zo zoznamu svojich koncertných zastávok vynecháva, najbližšou destináciou pre fanúšikov je práve Viedeň.

Návštevníci koncertu sa majú na čo tešiť. Zahraničné médiá o neprehliadnuteľnej 36-ročnej hudobníčke hovoria len v superlatívoch a jej hlas prirovnávajú k speváčkam ako Cher či Florence Welch. Ona sama je však natoľko výraznou a zaujímavou osobnosťou so silným hudobným príbehom, že ju V Magazín označil za najautentickejšiu poprockovú hviezdu našej generácie. Dokazuje to aj na koncertoch svojským vystupovaním a precíteným speváckym prejavom, z ktorého naskakujú zimomriavky.

Lístky sú v predaji za 37 eur, my však dvom z našich čitateľov ponúkame vstupenku zadarmo. Môžete ju vyhrať, keď sa do pondelka 6. marca do 12:00 zapojíte do súťaže na našom Facebooku.


Text: Hudba.sk
Foto: Michael Comte