Ak ešte nepoznáte mladú talentovanú umelkyňu Kriss Krimm, tak teraz je ten správny čas. Krásna klaviristka a speváčka je totiž dôkazom, že zaujať sa dá aj inak ako pred porotou talentovej súťaže. Vlastné texty začala písať len prednedávnom, no už má na konte prvý profesionálny videoklip a čoskoro zverejní ďalší.

Kristína Smetanová je mladá študentka Konzervatória v Bratislave, ktorá sa rozhodla obohatiť slovenskú hudobnú scénu o intímne a osobné skladby so silnou atmosférou. Pridáva sa tak k minuloročným objavom ako Katarzia, Ivana Mer či Eniesa. Aj tie sa zjavili akoby z ničoho nič a oslovili nemalú skupinu fanúšikov, ktorým je rádiový pop ukradnutý, a tak si hudbu podľa svojho vkusu hľadajú sami - na internete a v kluboch.

Kristínin hlas ste mohli počuť už pred pár mesiacmi v trojici oficiálnych videí prezentujúcich Bratislavu a okolie. Použité krátke úryvky jej autorských piesní v angličtine naznačili zaujímavý potenciál, prvý oficiálny singel s názvom A psi brešú na poliach však svojou vyzretosťou a krásou doslova vyráža dych. Atmosféru emotívnej skladby, ktorá svojou poetikou pripomína tvorbu Jara Filipa a Milana Lasicu, dopĺňa náladový melancholický videoklip. Ten natočili Sorizzo Art Production (autori videa Happy Bratislava) a Klepsus.

Kristína Smetanová alias Kriss Krimm Zdroj: Facebook.com/krisskrimm

"Pesnička vznikla náhle a veľmi prirodzene. Sedela som v škole pri klavíri a vonku sa do typicky zamračeného počasia vkrádala tma. Už sa mi nechcelo cvičiť, tak som si iba hrala všemožné súzvuky a postupne mi začali dávať zmysel. Začala som spievať, slová sa vynárali samé. Presne ako prichádzala aj tma. Nespievala som o niečom, čo sa mi skutočne dialo. Spievala som len o nálade a o určitej samote, ktorá sa nachádza asi v každom z nás," hovorí Kristína.

Svoj debutový singel vydala pod pseudonymom Kriss Krimm, plánuje totiž spievať aj po anglicky. "V týchto momentoch pracujeme na ďalšom videoklipe na pieseň Wheels. Takmer celý klip sme natáčali v Karibiku a mal by sa objaviť na Youtube už začiatkom mája," dodala talentovaná hudobníčka, ktoré progres môžete sledovať na jej oficiálnom Youtube kanáli a na Facebooku.


PS: Videoklip bol zverejnený 11. februára a do dnešného dňa má len niečo vyše 2300 prehratí. Ak si myslíte, že si zaslúži, aby ho videlo oveľa viac ľudí, zdieľajte ho. A ak si myslíte, že podporovať neznámu, ale hodnotnú slovenskú tvorbu má zmysel, zdieľajte tento článok. Ďakujeme!

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: Sorizzo Art Production)
Foto: Facebook.com/krisskrimm