Britské synthpopové duo Pet Shop Boys v piatok 1. apríla vydalo očakávaný nový album. Nahrávka s názvom Super obsahuje celkovo dvanásť piesní, medzi ktorými je aj singel The Pop Kids.

O produkciu štúdiovky sa postaral Stuart Price, ktorý s formáciou spolupracoval aj na predchádzajúcom počine Electric (2013). "Byť zase v štúdiu so Stuartom Priceom a pokračovať tam, kde sme skončili s albumom Electric, bolo fantastické. S výsledkom našej spolupráce sme veľmi spokojní," uviedli nedávno v oficiálnom vyhlásení Pet Shop Boys, ktorí sa tento rok v júli štyri razy predstavia v anglickej Royal Opera House. "Je to naozaj veľkolepé a krásne miesto. Budú to pre nás štyri špeciálne večery a zároveň jediné tohtoročné koncerty v rámci Veľkej Británie."

Album Super je od včera sprístupnený aj na streamingových službách a rozhodne stojí za vypočutie. Hoci z hľadiska zvuku neprináša žiadne veľké prekvapenia, hudobníci, ktorí to spolu ťahajú už 35 rokov, vytvorili sviežu nahrávku a potvrdzujú, že stále vedia tvoriť inteligentné a pritom chytľavé tanečné skladby. Svedčia o tom aj prvé recenzie, podľa ktorých patrí novinka k najlepším albumom v ich bohatej diskografii.

Vypočujte si celý album na Deezeri:

 
Tracklist albumu Super: 

1. Happiness 
2. The Pop Kids 
3. Twenty-something 
4. Groovy 
5. The Dictator Decides 
6. Pazzo! 
7. Inner Sanctum 
8. Undertow 
9. Sad Robot World 
10. Say It To Me 
11. Burn 
12. Into Thin Air

TIP: Všetky skladby z albumu nájdete aj na oficiálnej Youtube stránke skupiny.

Pet Shop Boys tvoria Neil Tennant a Chris Lowe. Na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 1981, debutovali však až o päť rokov neskôr albumom Please. Nasledovali nahrávky Actually (1987), Introspective (1988), Behaviour (1990), Very (1993), Bilingual (1996), Nightlife (1999), Release (2002), Fundamental (2006), Yes (2009), Elysium (2012) a spomínané Electric a Super. Medzi ich najúspešnejšie skladby patria hity Always On My Mind, Suburbia, Heart, It's a Sin, Go West či West End Girls. Na konte majú množstvo hudobných ocenení, okrem iných aj BRIT Award za výnimočný prínos hudbe. 


Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív) + Hudba.sk
Foto: Facebook.com/petshopboys

Súvisiaci interpreti: Pet Shop Boys