Nový projekt speváka Mira Šmajdu s názvom Max Jason Mai má na konte prvý videoklip. Natočil ho ku skladbe Don't Close Your Eyes, s ktorou sa už 24. mája predstaví v Azerbajdžane v druhom semifinále pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2012. Pomôže mu k vytúženému postupu do finále?

Videoklip, ktorý Max Jason Mai dnes predstavil na svojom oficiálnom Youtube profile, má hororovú atmosféru. Nechýba samotný Miro Šmajda s mejkapom a navretými žilami, sexi violončelistka (znie vôbec v skladbe violončelo?), členovia jeho kapely v maskách, ktoré predstavili aj pri svojej televíznej premiére, či záhadná intelektuálka, ktorá sa pred nimi zmieta na lôžku. Až do záverečnej "dramatickej" scény s hrdinským útekom, ktorému sa ani jeden z maskovaných chlapíkov nepokúsi zabrániť.

Nech je to s dejom a symbolikou videoklipu akokoľvek, natočený je na špičkovej úrovni. Atmosféra vizuálneho diela pekne dopĺňa skladbu a nepochybne ju môže zviditeľniť aj mimo hraníc Slovenska a Českej republiky. Svedčia o tom aj anglické komentáre fanúšikov. "Úžasné, perfektné, zaslúži si ísť do finále," myslí si autor momentálne najlepšie hodnoteného komentára.

Ďalší z anglicky hovoriacich fanúšikov označili Maxa Jasona Maia a jeho skladbu za "najlepšieho hardrockového účastníka od roku 2006, kedy vyhrali Lordi" a "najlepší (poriadny) rockový song v Eurovízii v histórii".

Slová chvály sa okrem angličtiny objavili aj v češtine: "Miro, je to dobře vytvořený videoklip, ba přímo ďábelsky. Ty máš talent na tvoření dokonalé hudby a skládaní textu a přidávám i herectví. Musím pochválit i scénář, to nemá chybu."

Aktualizácia (3.5.2012, 11:22): Motívy jednotlivých postáv a skrytú symboliku klipu nám objasnili fanúšikovia na Facebooku. Viac sa dozviete TU.

Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/maxjasonmai

Súvisiaci interpreti: Max Jason Mai