Festival Fun rádio Dohoda bude tento rok špeciálny aj pre skupinu IMT Smile. Tá totiž oslavuje 20 rokov na scéne a práve koncert v Banskej Bystrici 25. júna bude jedným z jej prvých tohtoročných festivalových vystúpení.

Návštevníci Fun rádio Dohody sa môžu, podobne ako u iných interpretov, tešiť na exkluzívny program zostavený výlučne pre "najväčší letný žúr". Pre Prešovčanov to nie je žiadny problém, keďže svoj koncertný setlist radi obmieňajú. "Každý koncert IMT Smile je iný, iné aranžmány, výber skladieb a ako počúvame od fanúšikov, práve to sa im na našich koncertoch páči. Takže aj teraz to síce bude 'staré dobré' IMT Smile, ale zase trochu inak. Nechajte sa prekvapiť," hovorí líder skupiny Ivan Tásler, ktorý sa na letnú sezónu veľmi teší. "Na festivaloch nielenže rád hrám, ešte o niečo radšej ich navštevujem ako divák." 

Na Dohode už IMT Smile hrali, a tak sa tešia na skvelú náladu, ktorá k okrúhlemu jubileu neodmysliteľne patrí. "Kontakt s publikom je pre mňa veľmi dôležitý. Je skvelé cítiť spätnú väzbu, to má určite rád každý muzikant. Často ma práve výborná atmosféra na festivaloch vyburcovala k tomu, že som vbehol do davu, kde sme spievali všetci spolu. Vždy sa snažíme odovzdať davu dobrú energiu, náladu, a na oplátku ju aj my na pódiu potom cítime z ľudí v publiku," dodáva spevák.

Prečítajte si: IMT Smile oslávi 20. narodeniny dvoma veľkolepými koncertmi hiSTORY

Festival Fun rádio Dohoda sa uskutoční počas celého leta v piatich mestách - v Banskej Bystrici, v Nitre, v Malackách, v Bojniciach a v Poprade. Okrem IMT Smile vystúpi aj Richard Müller, Jana Kirschner, Sima Martausová, Katarína Knechtová, Hex, Buty, Adam Ďurica, Vidiek, Polemic, Komajota, Mista, Le Payaco, Kmeťoband, Medial Banana, Puding pani Elvisovej, Funkiez, či Heľenine oči.

Ako to na akciách Fun rádia býva, festival nebude len o hudbe. Tento rok sa na Dohode poriadne zabavia aj najmenší návštevníci. "Radi by sme prilákali aj mladé rodiny s deťmi, pre deti do 130 cm je vstup zdarma. Chceme rozšíriť okruh ľudí na všetky vekové kategórie. Pripravili sme preto rozmanitý program už v skorých popoludňajších hodinách. Pre deti máme rôzne zábavné aktivity ako skákacie hrady, veľkého nafukovacieho lišiaka, maľovanie na tvár, rozdávanie balónov a ďalšie. Moja rada, ako si najlepšie užiť Dohodu znie: ak máte deti príďte s nimi už na obed. Zabavia sa na rôznych aktivitách a vy si vypočujete výborné kapely. Podvečer ich zaneste k starým rodičom a večer šup späť na Dohodu, kde sa môžete zabávať až do rána," odporúča Dorota Hrančíková z usporiadateľskej agentúry Key Art Agency.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach podujatia www.funradio.sk/dohoda a www.facebook.com/FunRadioDohoda.

Súvisiaci interpreti: IMT Smile