Večne usmiaty spevák sa v posledných mesiacoch snažil študentom základných a stredných škôl na Slovensku čo najviac priblížiť význam ochrany životného prostredia. Spoločnosť mu robili tanečné formácie The Pastels a Spin Dance Group.

Thomas Puskailer vysvetľuje: „Tento projekt som pôvodne začal robiť sám, no veľmi rýchlo som zbadal, že potrebujem ľudí, ktorí mi pomôžu. Najviac zo všetkých mi pomáha moja manželka. Abbie je jednoducho super-eco-žena, ktorá, pokiaľ to pracovné povinnosti dovolia, ide so mnou na každý koncert.“ 

Koncept Eco Tour je postavený na kombinácii hudby, tanca, filmu a interaktívnych workshopov. Celková príprava celého turné je veľmi prozaická. „Deň na turné začínam vypožičaním tranzitu od kamaráta. Následne sa presuniem do garáže môjho otca, kde naložíme do auta všetky potrebné kulisy. Potom vyrazíme na miesto koncertu a tam počkáme na produkciu, tanečníkov a moderátora. Medzitým prídu aj stánky s ekologickou tematikou ENVI-PAK, Greenpeace, Sodastream a Eco4you. Všetko sa postaví a začíname...“ prezradil Thomas Puskailer na margo prípravy Eco Tour.

Počas show sa deti, študenti i učitelia neustále zapájajú do programu. Ten je dramaturgicky skoncipovaný tak, aby gradoval a od začiatku do konca si udržiaval pozornosť diváka. „Ohlasy na turné sú úžasné. Školy mi hovoria, že s takouto formou výchovného koncertu sa na Slovensku ešte nestretli. Mám z toho veľkú radosť. Prostredníctvom sociálnych sietí dostávam veľa pozdravov od študentov, ktorí sa na Eco tour priamo zúčastnili. Ani im len nenapadlo, že zo 670 plechoviek, sa dá vyrobiť napríklad bicykel,“ neskrýva spevák nadšenie z turné.

Myšlienku Eco Tour podporili aj slovenské celebrity, ktorým tiež záleží na budúcnosti našej planéty. Kvôli tomu na Youtube vytvorili aj špeciálny kanál Eco Tour TV, na ktorom sa môžete dozvedieť ako ekologicky žije Zdenka Predná, Lukáš Latinák, Adela Banášová, Sajfa, Petra Polnišová, Dano Dangl a iní. 

„V budúcnosti by som chcel osloviť čo najviac celebrít a spýtať sa ich, aké ekologické zvyky doma praktizujú. Pre mnohé deti sú práve oni vzormi. Stávajú sa idolmi, ktoré potom často napodobňujú. Aj preto by sme mali byť príkladom pre našu mládež. Verím, že postupne sa mi podarí osloviť nielen kolegov hercov a spevákov, ale aj športovcov a politikov,“ prezradil plány do budúcna spievajúci ekológ.  

Okrem pokračovania Eco Tour pracuje Thomas aj na novom albume, ktorý by chcel vydať ešte tento rok. Popri tom spolupracuje s dídžejmi na Slovensku a v Čechách, s ktorými pripravuje klubové česko-slovenské turné.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Propaganda House

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer