Rozhodnutie českého pesničkára a jedného z najobľúbenejších hudobníkov posledných rokov prerušiť na jeden rok svoju hudobnú kariéru mnohých jeho fanúšikov nepotešilo. No hoci v Bratislave kvôli tomu Tomáš Klus tak skoro koncertovať nebude, príde svojich fanúšikov aspoň pozdraviť a predstaviť im svoj nový album.

V októbri si populárny interpret berie ročnú dovolenku od koncertovania a dovtedy už na Slovensku odohrá len jediný koncert - v septembri v Košiciach. Ešte predtým však príde aj do Bratislavy, aby Slovákom predstavil svoj nový album Anat život není. Stane sa tak formou stretnutia s fanúšikmi, ktorého súčasťou bude aj autogramiáda či spoločné fotenie. Tomáš Klus a jeho verný kamarát a dvorný gitarista z kapely Cílová skupina Jiří Kučerovský fanúšikov pozývajú už 6. júla o 17:30 do bratislavského kníhkupectva Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave.

Novinka Anat život není vychádza len rok po úspešnom albume Proměnamě a je v poradí piatou dlhohrajúcou platňou sympatického hudobníka. Pesničky majú protivojnový charakter, názov albumu súvisí so semitskou bohyňou vojny Anat. Vo svojej podstate zhŕňa isté obdobie, po ktorom sa Klus chystá na spomínanú ročnú pauzu.

"Veľmi sa teším na slovenských fanúšikov a keďže jediným slovenským koncertom na dlhú dobu bude ten septembrový v Košiciach, rozhodol som sa prísť aj do Bratislavy, aby som im aspoň predstavil náš nový album a stretol sa s nimi," povedal Klus. Koncertom v metropole východu 19. septembra, kde zaspieva aj pesničky z nového albumu, Tomáš takpovediac ukončí mimoriadne úspešnú sedemročnú éru svojej kariéry, aby po ročnej prestávke prišiel naspäť v plnej sile a s čistou hlavou. Po košickom vystúpení absolvuje už len jedno, predstaví sa na charitatívnej akcii v Prahe, čo bude nateraz definitívna bodka za úspešným tvorivým obdobím.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production.

Foto: SITA/Robert Tappert

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus