Posledný júnový týždeň priniesol netradičnú spoluprácu českého Paulieho Garanda so Separom, ktorí spáchali track Prdele v plamenech. O ďalšie novinky na česko-slovenskej scéne sa postarali aj IdeaFatte, Tono S. a Torula. V zámorí zas zaujali napríklad Kendrick Lamar, Game či Ghostface Killah.

Začneme spomínanou spoluprácu Paulieho Garanda so Separom, ktorá dostala názov Prdele v plamenech. O beat sa postaral DJ Wich, pričom k tejto reprezentačnej skladbe vznikol hneď aj klip z dielne Zdeňka Sopůška a Filipa Jäschkeho.

Paulie Garand feat. Separ - Prdele v plamenech

Ako je už nejaký čas známe, dvojica IdeaFatte plánuje toto leto vydať nový, zatiaľ nepomenovaný album. Najnovšie z neho ponúka už druhú ochutnávku, a to v podobe videa k tracku Cesta kolem světa.

IdeaFatte - Cesta kolem světa

Nový album pripravuje aj Tono S. Novinka sa bude volať Fičúringy a po ukážke zo skladby Polnoc sme sa dočkali aj prvého celého tracku. Ten nesie názov Hádaj, kto je späť! a logicky v ňom hosťujú zvyšní traja členovia GR Teamu Danosť, Rebel a Decko. O produkciu sa postaral Deryck.

Tono S. feat. Danosť, Rebel & Decko - Hádaj, kto je späť!

Torula vydal minulý mesiac svoj druhý album Trnavský sedlák, ktorý sa rozhodol odpromovať veľmi originálnym spôsobom. Nakrútil totiž vtipné video, v ktorom vyťahuje z vaku fľašky reprezentujúce jednotlivé skladby.

Torula - Trnavský sedlák (video snippet)

Prehľad zámorských noviniek nemôžeme začať u nikoho iného než u Kendricka Lamara. Ten totiž predstavil ďalšie video k svojmu stále aktuálnemu albumu To Pimp A Butterfly, a to konkrétne k takmer sedemminútovej skladbe Alright. Viac o tomto zaujímavom klipe si môžete prečítať TU.

Kendrick Lamar - Alright

V Los Angeles ešte chvíľu zostaneme, keďže Game predstavil ďalší singel z pripraveného albumu The Documentary 2. Track nesie jednoduchý názov 100 a hosťuje v ňom Drake.

Game feat. Drake - 100

Množstvo novej hudby aj tentoraz dorazilo z východného pobrežia. Ako sme už niekoľkorát písali, Ghostface Killah vydá 10. júla pokračovanie albumu Twelve Reasons To Die, ktoré rovnako ako prvý diel kompletne produkoval Adrian Younge. Ďalšou ukážkou z novinky je skladba Get The Money, v ktorej Tonymu Starksovi asistuje nováčik Vince Staples.

Ghostface Killah feat. Vince Staples - Get The Money

Skyzoo má už očakávaný nový album Music For My Friends dva týždne vonku, a tak bolo načase, že sme sa dočkali aj prvého videa. To vzniklo k tracku Luxury.

Skyzoo feat. Westside Gunn - Luxury

Producent Statik Selektah vydá 7. júla svoju už siedmu sólovku s príznačným názvom Lucky 7. Z nej najnovšie predstavil krátko po sebe ďalšie dve ochutnávky. Prvá z nich sa volá Top Tier a rapuje v nej trojica veteránov Sean Price, Bun B a Styles P. V All We Need sa zas o rýmy postarala nastupujúca generácia v zastúpení Action Bronsona a Ab-Soula s výpomocou od Elle Varner na refréne.

Statik Selektah feat. Sean Price, Bun B & Styles P - Top Tier

Statik Selektah feat. Action Bronson, Ab-Soul & Elle Varner - All We Need

Desať dní po Lucky 7 dorazí album Human, ktorý spolu spáchali Joell Ortiz a !llmind. Druhou ukážkou z novinky je tvrdý track Lil' Piggies.

Joell Ortiz & !llmind - Lil' Piggies

Redman, ktorého ste minulý víkend mohli vidieť v Bratislave na festivale Hip Hop Žije, predstavil priamo s videom novú skladbu Somebody Got Robbed v produkcii Ericka Sermona. Touto novinkou avizuje nový projekt s názvom The Preload.

Redman feat. Mr. Yellow - Somebody Got Robbed

Tento mesiac, konkrétne 24., dorazí aj nový album Lessons od dvojice Capone-N-Noreaga. Tí z neho najnovšie vypustili hneď dve skladby, a to Even If s Tragedy Khadafim a In The 1st.

Capone-N-Noreaga feat. Tragedy Khadafi - Even If

Capone-N-Noreaga - In The 1st

Na záver si dáme tri tanečnejšie veci. Prvú z nich majú na svedomí producent Mark Ronson a speváčka Keyone Starr a je ňou pieseň I Can't Lose z Ronsonovho nového albumu Uptown Special.

Mark Ronson feat. Keyone Starr - I Can't Lose

Mayer Hawthorne a Jake One, spoločne známi ako Tuxedo, zverejnili skladbu Without Your Love. Tá predtým vyšla iba v Japonsku, no teraz si ju už môžu vypočuť aj fanúšikovia vo zvyšku sveta.

Tuxedo - Without Your Love

Santigold predstavila pieseň Radio, ktorú nahrala soundtrack snímky Papierové mestá. Celý soundtrack vyjde 10. júla, pričom samotný film dorazí do našich kín o trinásť dní neskôr.

Santigold - Radio

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.bbarak.cz

Súvisiaci interpreti: Game, Kendrick Lamar