Spolu s končiacim sa letom pomaly doznieva i tohtoročná festivalová sezóna. Na prevažnej väčšine festivalov u našich západných susedov tento rok nechýbala jedna z najžiadanejších českých kapiel Divokej Bill. Jej členovia nezostali nič dlžní svojej povesti a divoké festivalové leto si užili ako sa na partiu rockerov patrí.

Tisícky najazdených kilometrov, 37 hudobných festivalov, státisíce verných fanúšikov, litre potu a stovky odohraných hitov. To je stručná bilancia tohtoročnej, mimoriadne úspešnej festivalovej sezóny, ktorú má za sebou populárna česká kapela Divokej Bill.

Neopakovateľný pohľad na atmosféru, ktorú si členovia formácie vychutnali priamo z festivalových pódií, sa rozhodli sprostredkovať aj svojim priaznivcom. Urobili tak prostredníctvom nového videoklipu k singlu Námořnická, ktorý je zostrihom koncertu na festivale Jam Rock 2014. Klip vznikol pod režisérskou taktovkou Ondřeje Tůmy.

"Organizátor festivalu Jam Rock Libor Pavlata nám ponúkol, či na ňom nechceme natočiť klip, ktorý by vierohodne zachytil tunajšiu skvelú rockovú atmosféru. Ihneď sme súhlasili a spolu vybrali pieseň Námořnická, pretože ju má Libor veľmi rád," prezradil na margo nápadu gitarista a spevák skupiny Roman Procházka.


Absolútnu bodku za festivalovou sezónou dali chalani počas uplynulého víkendu vystúpením na hrade Bouzov. "Tohtoročné festivalové obdobie bolo náročné, ale stálo za to. V Čechách sme na festivaloch nevystupovali tri roky, preto sme si to poriadne užili. Dokonca sa nám na niektorých podarilo s kolegami z iných kapiel aj požúrovať, čo je vzhľadom na vyčerpávajúce letné obdobie taký malý bonus. Našťastie už nemusíme odohrať šesť koncertov počas dvoch dní ako to bolo v minulosti," uviedol huslista a spevák Adam Karlík.
 
Kto si však myslí, že po náročnom lete sa Divokej Bill chystá na dovolenku a oddych, je na omyle. Už tento mesiac vyjde pod taktovkou českého vydavateľstva Supraphon ich akustické DVD, podporené začiatkom novembra aj českým akustickým turné. Skupina nezabúda ani na slovenských fanúšikov - už vo februári sa predstaví so sériou koncertov aj u nás.   

Divokej Bill Zdroj: Marek ŽídekViac fotografií nájdete v galérii

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Marek Žídek

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill