Po štyroch rokoch čakania prichádza tandem IdeaFatte, dnes už len pod skratkou IF, so svojím piatym štúdiovým albumom RAP, ktorým oslavuje desať rokov svojej existencie. Na jesennom turné, sa k ním pridá aj Boy Wonder, a tak si od 18. septembra v slovenských kluboch prídu na svoje aj fanúšikovia projektu BoyBand (Idea + Boy Wonder).

"Myslím si, že to všetko prišlo v správny čas. Dali sme do toho všetko a všetko vznikalo veľmi úprimne," hovorí Idea na margo albumu, ktorého prvá kapitola sa začala písať pred rokom a pol. Vtedy ale ešte nebol daný názov, ani koncept a tvár albumu. "Vyvíjalo sa to všetko postupne a sme radi, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Myslím, že sme obaja celkom vyhladli, správnym spôsobom. Takže po tých rokoch sme to spojili a nič by som nemenil," pokračuje raper.

"Nedokázal som si predstaviť, že by sa to mohlo páčiť mladším ľuďom. Ale opak je pravdou, veľa nám píšu, že im to otvára oči a pomáha chápať veci. Ale keby som nad tým rozmýšľal a chcel sa im od štartu prispôsobiť, album nikdy takto nedopadne," zamýšľa sa Idea, ktorého druhou polovicou v projekte je DJ Fatte.

Na albume nechýbajú ani ich kolegovia z labelu Ty Nikdy. Svojimi slohami prispeli Boy Wonder, MC Gey, Paulie Garand, Supa, Václav Rouček a Gumbgu. V exkluzívnej spolupráci Doubledecker hosťujú aj britský raper Jehst a bývalý člen dídžejskej formácie Scratch Perverts, Mr. Thing. Fanúšikovia nájdu na albume aj tri dvjotracky iii / Produkt, V cizím městě / Směrovací číslo a Dobrou noc / Lucifer. "Album má podľa mňa koncept len vo zvuku a v tom, že pôsobí naliehavo, že ťa nenechá odpočinúť. Mal som viac beatov než som chcel použiť trackov, tak som prišiel s nápadom dvojtrackov a dopadlo to zaujímavo," dodáva Idea.  

Album RAP si môžete vypočuť a podporiť kúpou na stránkach labelu Ty Nikdy.



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Zuzana Sotáková.

Foto: Katarína Bell - katarinabell.com 

Súvisiaci interpreti: IdeaFatte