Speváčka Hayley Williams z kapely Paramore obvinila chlapčenskú skupinu One Direction z plagiátorstva. Ku kritike sa pridal aj gitarista Chad Gilbert z formácie New Found Glory, ktorej pieseň z roku 2006 mala byť "vykradnutá".

"Začiatok tej novej skladby od One Direction už nemôže znieť podobnejšie ako začiatok It's Not Your Fault od New Found Glory," napísala Hayley Williams na Twitteri. "One Direction prerobili klavírnu časť It's Not Your Fault na singel v Top 40," dodal po jej upozornení na podobnosť motívu Chad Gilbert.

Po týchto príspevkoch sa na profiloch oboch hudobníkov objavilo množstvo negatívnych reakcií od fanúšikov chlapčenskej formácie. "Vaši fanúšikovia píšu tie najviac rasistické/homofóbne/sexistické urážky, ktoré som kedy na internete videl... Mali by ste to zmeniť," napísal neskôr Gilbert priamo na profil One Direction.

Nový singel Steal My Girl, ktorý sa bude nachádzať na pripravovanom albume Four, však nie je prvým prípadom údajného plagiátorstva One Direction. V minulosti bola kapela obvinená z vykradnutia piesní Should I Stay Or Should I Go od The Clash (Live While We're Young) či Baba O'Riley od The Who (Best Song Ever).

One Direction - Steal My Girl:


New Found Glory - It's Not Your Fault:


Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Facebook.com/onedirectionmusic

Súvisiaci interpreti: New Found Glory, One direction