Delik má už síce svadbu za sebou, no rozlúčka so slobodou ho ešte len čaká. Tak totiž nazval svoje pripravované EP, ktorým nadviaže na svoj debutový sólo album Sloboda. Ako sme sa mohli presvedčiť už vďaka prvému singlu WTF, novinka bude mať experimentálny zvuk, čo najnovšie potvrdila aj nová skladba Crack.

Delik síce zatiaľ neprezradil presný termín vydania spomínanej EP nahrávky Rozlúčka so slobodou, malo by sa tak však stať ešte na jeseň. Po tracku WTF teraz člen handlovskej formácie Moja Reč vypustil aj druhú ochutnávku s názvom Crack. Tú, rovnako ako prvú menovanú, produkoval Dalyb z Haha Crew, čiže aj v tomto prípade máme do činenia s moderným zvukom, ktorý nemusí všetkým priaznivcom MR vyhovovať.

Delik - Crack

Výber zahraničných noviniek začneme zaujímavou spoluprácou, o ktorú sa postarali Maroon 5 a J. Cole. Tí spolu nahrali remix skladby Animals, ktorej pôvodná verzia sa nachádza na novom albume Maroon 5 s názvom V.

Maroon 5 feat. J. Cole - Animals (Remix)

Aj druhá tohtotýždňová novinka zo zámoria je zhodou okolností remix. Tentoraz ide o skladbu Kingdom z Commonovho albumu Nobody's Smiling. V nej pôvodne hosťoval iba Vince Staples, v remixe sa k nemu pripojil aj Jay Electronica.

Common feat. Vince Staples & Jay Electronica - Kingdom (Remix)

Atmosphere predstavili ďalší klip k stále aktuálnemu albumu Southsiders. Najnovšie sa vizuálu dočkala vec My Lady Got Two Men, pričom ako je u Sluga a Anta dobrým zvykom, aj tentoraz ide o na hip-hopové pomery netradičné video.

Atmosphere - My Lady Got Two Men

Diamond D v posledný septembrový deň vypustil do sveta svoj nový producentský počin The Diam Piece, pričom v rovnaký deň nám z neho ponúkol ešte jednu ochutnávku v podobe skladby Where’s The Love. Do nej si na mikrofón pozval trojicu prvotriednych lyrikov v zložení Talib Kweli, Elzhi a Skyzoo.

Diamond D feat. Talib Kweli, Elzhi & Skyzoo - Where’s The Love

Nezabudli sme sa ani na Raekwona, ktorý si aj tento týždeň pripravil ďalšiu zo svojich coververzií. Tentoraz sa rozhodol prerobiť debutový singel speváčky Sunshine Anderson s názvom Heard It All Before z roku 2001. Rovnomennú skladbu už pritom v roku 2007 prerobil aj Raekwonov "kolega" z Wu-Tang Clanu Ghostface Killah.

Raekwon - Heard It All Before

Zatiaľ čo Raekwon vydáva každý týždeň jednu novú skladbu, ¡Mayday! a Murs približne raz za dva týždňe vypušťajú nový klip k ich spoločnému albumu ¡Mursday!. Aktuálne sa na rad dostala skladba Zones, pričom v samotnom videoklipe zohrávajú významnú rolu skateboardy.

¡Mayday! & Murs - Zones

Guilty Simpson nahral EP nahrávku The Simpson Tape s piatimi skladbami, ktoré produkoval Oh No. EP vyšlo na kazete a tiež v digitálnej podobe, pričom obsahuje aj inštrumentálne verzie všetkých trackov. Ako ukážku z neho label Stones Throw ponúkol skladbu Rap Stampede.

Guilty Simpson - Rap Stampede

Tradične netradičný klip predstavil aj Homeboy Sandman. Po skladbe Problems sa druhým kandidátom z jeho nového albumu Hallways stala vec s názvom Refugee.

Homeboy Sandman - Refugee

Nový klip má aj Asher Roth. Tretí a zároveň posledný vizuál k albumu RetroHash sa jeho autor rozhodol nakrútiť ku skladbe Pull It, pričom video má podľa Asherových slov predstavovať transformáciu.

Asher Roth - Pull It

Na záver tu máme ešte nové video speváka Mayera Hawthornea. Ten sa rozhodol nakrútiť klip aj k piesni Crime z vlaňajšieho albumu Where Does This Door Go. V tracku hosťuje Kendrick Lamar, ktorý sa však vo videu objaví iba nakrátko na displeji telefónu.

Mayer Hawthorne feat. Kendrick Lamar  - Crime

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/moja.rec

Súvisiaci interpreti: J. Cole, Moja Reč