Interpret hitov Láska či Kým nás máš sa na scénu vracia s albumom o živote. Spevák so zamatovým hlasom sa dlhodobo venuje príprave medzinárodných hudobných projektov, no aj svojej vlastnej sólovej kariére. Pamätáme si ho v súvislosti s aktivitami pod značkami Propolis, Mandragona, Accidents Happen, Deep'n Space a Tango Ultimo.

Na svojom novom albume Posledné tango začal Marcel Palonder pracovať v roku 2015, kedy sa mu dostali do rúk skladby Henricha Leška s textami Mareka Maďariča. Niektoré z nich boli pôvodne písané pre divadelnú hru Dáma bez kamélie.

Názov albumu si podľa neho vôbec netreba vykladať pesimisticky. Skladby na ňom odkazujú na fakt, že v ľudskom živote sa etapy končia a začínajú sa nové a každá z nich má svoj význam a svoje čaro. Na tento fakt odkazuje aj text skladby Som v tom nevinne: "Prežil som pohromu, začínam odznovu. Fakt som v tom nevinne, úspech ma neminie."


Album Posledné tango je už v predaji a oficiálne bude pokrstený 23. novembra na lodi Adyho Hajdu. Okrem piesne Som v tom nevinne ponúka Marcel Palonder aj ďalšiu ochutnávku čerstvo vydanej novinky - dueto Stačí tvoj pohľad s obľúbenou herečkou Kristínou Greppelovou.

Tá na albume spieva až v piatich skladbách - ďalšími sú titulná Posledné tango, Nachytaní, Ako bleskSkazení. Kristínu mnohí poznajú zo seriálov Panelák, Pod povrchom, Dovidenia, stará mama či Tajné životy. Do roku 2012 bola osem sezón v angažmáne Divadla Andreja Bagara v Nitre. V súčasnosti pôsobí v Divadle Aréna v Bratislave.


Tracklist albumu Posledné tango:

1. Som v tom nevinne
2. Posledné tango
3. Stačí tvoj pohľad
4. Do plaču
5. Medzi
6. Mama
7. Nachytaní
8. Nikdy nevieš
9. Ako blesk
10. Špaky
11. Skazení
12. Na úpätí hory

Informácie a fotografie pre Hudba.sk za Marcela Palondera poskytla Andrea Čurná.

Súvisiaci interpreti: Marcel Palonder