Minulý rok kvôli filmovej rozprávke zmenila frizúru Celeste Buckingham, teraz sa podobnou hereckou úlohou môže pochváliť ďalšia populárna speváčka - Kristína Peláková. Kým prvá menovaná si brčkavú princeznú zahrala v snímke Láska na vlásku, jej nasledovníčka získala vedľajšiu úlohu v novinke Johankino tajomstvo, ktorá bude mať premiéru na Vianoce.

Rovnako ako Celeste, aj Kristína zároveň s hereckou rolou kráľovskej dcéry dostala možnosť naspievať titulnú pesničku. Tá má názov Na bieleho koňa a v premiére ju dnes predstavila RTVS spolu s oficiálnym klipom. O text a hudbu postaral osvedčený autorský tandem rodáčky zo Svidníka - Kamil Peteraj a Martin Kavulič.

Videoklip okrem úryvkov scén z filmu obsahuje aj zábery na Kristínu s bežným účesom v bielych šatách "zafarbených" videoprojekciou (3D mapping). O jeho réžiu sa postaral Marek Mackovič. So stylingom speváčke pomohla Jana Gavalcová a s makeupom Lucia Ružová.


Johankino tajomstvo je novým filmom, ktorý pre RTVS a Českú televíziu pripravili produkčné spoločnosti Alef Film & Media a Un Film. Režisérom je Juraj Nvota, ktorý má vo filmografii úspešné snímky ako Pokoj v duši, Občanský průkaz alebo Rukojemník. V premiére môžete novú slovensko-českú rozprávku vidieť na prvý sviatok vianočný o 20:25 na Jednotke.

Herecké obsadenie tvoria okrem Kristíny aj Dominika Zeleníková (v hlavnej úlohe Johanky), ktorú môžete okrem účinkovania v seriáloch poznať v úplne inej polohe z letného hitu Je nám teplo, ďalej Filip Cíl, Emília Vášáryová, Ondrej Hraška, Ondřej Vetchý alebo Szidi Tobias. Autorkou hudby vo filme je jazzová hudobníčka a skladateľka Sisa Michalidesová.

Pozrite si český trailer k filmu (slovenský nie je na webe):


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, RTVS, Afm.sk)
Foto: Youtube / RTVS

Súvisiaci interpreti: Kristína