Organizátori BBC Music Awards zverejnili nominácie v 2. ročníku udeľovania cien. Zozanam nominovaných vedie Adele a Florence and the Machine, cenu pre najzaujímavejšieho nováčika získal Jack Garratt.

O ocenenie Britský interpret roka sa uchádzajú speváčka Adele, spevák Ed Sheeran, hudobník Jamie XX a skupiny Florence and the Machine, Foals a Years & Years. Medzinárodným interpretom roka sa môžu stať Foo Fighters, Major Lazer, Hozier, The Weeknd, Prince alebo Taylor Swift. Okrem toho zástupcovia BBC Music Awards predstavili nominácie v novej kategórii BBC vystúpenie roka. Okrem Adele a Florence and the Machine o túto cenu zabojujú Jeff Lynne’s ELO, Lionel Richie a koncerty Ibiza Prom a Xtra Prom, ktoré organizovalo BBC Radio 1.

Okrem cien v ohlásených kategóriách počas večera odovzdajú aj ocenenie pre Skladbu roka a špeciálnu cenu BBC Introducing artist, ktorú si prevezme hudobník Jack Garratt. Udeľovanie cien sa bude konať 10. decembra v Birminghame. Moderátormi ceremoniálu budú Chris Evans a Fearne Cotton. Počas večera sa ako hudobní hostia predstavia Koncertný orchester BBC, Ellie Goulding, Faithless, Hozier, James Bay, Jess Glynne, Little Mix, Mumford and Sons, OMI, One Direction, Paul Heaton a Jacqui Abbott, Rod Stewart, The Shires a spomínaný Jack Garratt.


Zdroj: SITA (Music-news.com)
Foto: Facebook.com/jackgarrattmusic