Kapela Medial Banana má za sebou produktívny rok. Po vydaní druhého štúdiového albumu sa jej členovia vybrali splniť si sny a vycestovali na mesačnú expedíciu na Jamajku, kde natočili nový kompilačný album Inna Jamdown s niekoľkými reggae hviezdami a sedemdielny dokument, ktorý budú premietať na decembrovom klubovom turné.

Krst nového CD Inna Jamdown skupiny Medial Banana prebehne 23. decembra v bratislavskom MMC, kde je pripravený nabitý celovečerný program s rôznymi hosťami. Prvým singlom je Doba strieda dobu, jediná slovenská skladba na práve vychádzajúcom albume.

Na Jamajke sa skupine podarilo nahrávať s reggae legendami ako Anthony B, Jah Mason či Bay-C, ale aj s vychádzajúcimi hviezdami scény ako Derajah, Davianah, Spectacular, Dre & KJ či Micah Shemaiah. Album Inna Jamdown výchadza na značke Reggae Callin' Records a všetky predobjednávky budú podpísané kapelou a s free nálepkou.


Chalani z Medial Banana predstavia nový album počas decembrového česko-slovenského turné v originálnom koncepte. Pred každým koncertom sa totiž uskutoční aj cestovateľské kino. Počas neho banáni fanúšikom premietnu svoj hudobno-dobrodružný dokument s umelcami ako Anthony B, Jah Mason, Bay-C, Max Romeo či Lee Scratch Perry.

Dozviete sa tiež rôzne zákulisné infošky a zážitky z cestovania a nahrávania na Jamajke, keďže sa členov kapely môžete popýtať na všetko, čo vás zaujíma. Večer potom vyvrcholí novým koncertným programom kapely Medial Banana so všetkými overenými hitmi a aj novými pesničkami.  

Inna Jamdown Tour skupiny Medial Banana:  

2. 12. - Trenčín, Klub Lúč
6. 12. - Brno, Melodka
7. 12. - Bratislava, Meet & Greet s kapelou v Rooftop shope
8. 12. - Praha, Cross Club
15. 12. - Nitra, Music a Cafe
16. 12. - Nové Mesto n/V, Klub za rampami
17. 12. - Prievidza. Rave Klub
23. 12. - Bratislava, MMC (krst nového CD) 
26. 12. - Piešťany, Podzemie  

Redakciu Hudba.sk informoval Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise.  

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Medial Banana