Formácia Signum Regis uviedla na trh novú nahrávku pod názvom Exodus. O mastering albumu sa vo svojom dánskom štúdiu postaral Tommy Hansen známy zo spolupráce s menami ako Helloween, Jorn či Circus Maximus.

Príbeh nového CD kapely Signum Regis hovorí o Izraelitoch zotročených v starovekom Egypte. "Keď sme začali písať skladby na tretí album, bolo zrejmé, že bude treba viac ako jedného vokalistu. Nový album mal jasnú víziu - bude koncepčný, rôznorový a hlboký," uviedli o nahrávke členovia formácie.

Na Exodus sa tak okrem iných spevákov objavili mená ako Lance King (ex. Pyramaze, Balance of Power), Michael Vescera (Obsession, Animetal USA, ex. Yngwie Malmsteen), Matt Smith (Theocracy) či Eli Prinsen (Sacred Warrior, The Sacrificed).


Signum Regis založil basgitarista Ronnie König v roku 2007. Ku kapele sa následne pridal spevák Göran Edman (ex. Yngwie Malmsteen, John Norum), čo o rok na to vyústilo vo vydanie debutového albumu. Ten vyšiel pod taktovkou Locomotive Records (Európa, Amerika) a Avalon/Marquee (Japonsko). V roku 2010 kapela prešla k vydavateľstvu Inner Wound Recordings a nahrala koncepčný album The Eyes Of Power.

Tracklist albumu Exodus:

1. On The Nile
2. Enslaved
3. The Promised Land
4. Let Us Go!
5. Wrath Of Pharaoh
6. The Ten Plagues
7. Last Days In Egypt
8. Exodus
9. Song Of Deliverance
10. Sole Survivor
11. Mountain of God (CD bonus)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Filip Koluš.

Foto: Signum-regis.com