Spevák, hudobník, skladateľ a výtvarník Janko Lehotský sa v apríli dožíva krásneho jubilea. Pri tejto príležitosti pre neho kamaráti Ľubo Belák a Dodo Šuhajda chystajú megakoncert, na ktorom sa predstaví celá plejáda domácich umelcov a niekoľko gratulantov z Česka.

Janko Lehotský, dnes už bývalý, ale stále neodmysliteľný člen skupiny Modus, sa narodil 16. apríla 1947 v Bratislave. Od ukončenia štúdia tanca a hry na klavíri na bratislavskom konzervatóriu pôsobil ako hudobník v slobodnom povolaní. Začínal v skupinách Ľubo Belák Sextet, New Blues Five a Gentlemeni.

Najznámejšou sa však stala jeho hitová spolupráca s Marikou Gombitovou a Mekym Žbirkom na konci 70-tych a začiatku rokov 80-tych v skupine Modus. Veľký sen mora, Dievčatá, Kapely starnú, Úsmev či ocenený Hit storočia - pieseň Vyznanie - to je len zopár skvelých skladieb, ktoré sa zrodili v tom období a zostali hitmi dodnes. Vlani vydal svoj zatiaľ posledný sólový album s názvom Moje mladšie ja. Venuje sa aj maľbe.


Všetky jeho najväčšie hity zaznejú určite aj na megakoncerte s viac ako dvadsiatkou gratulantov. Účasť doteraz potvrdili kapely IMT Smile, Fragile, Hex, Polemic či Horkýže Slíže, speváčky a speváci Mária ČírováKatka KnechtováPeter LipaPeter Cmorik, Pavol Hammel, Marián Greksa, Lukáš Adamec, Martin Harich, Katarína Hasprová, Mirka Partlová a ďalší. Spoza rieky Moravy prídu gratulovať a zaspievať Petr Janda, Martin Chodúr, Lenny a Lešek Semelka

Megakoncert s názvom Janko Lehotský 70 sa uskutoční 25. apríla o 19:30 v bratislavskej Hant Aréne. "Základnú kostru koncertu už máme spoločne s Ľubom Belákom a pravdaže aj oslávencom Jankom vystavanú - ešte možno pribudnú nejakí hostia, ale môžem povedať, že už teraz si lámeme hlavy nad tým, ktorým jeho hitom máme dať prednosť, aby sme tam neboli na koncerte do rána. Každý z gratulantov by mal zaspievať minimálne jednu jeho skladbu - myslím, že to bude po Peterajovej 70-tke ďalší z nezabudnuteľných koncertov, ktoré sa už nemajú šancu nikdy zopakovať," prezradil dramaturg koncertu Dodo Šuhajda.


Prečítajte si: 
Modus sa chcel posunúť, musel zmeniť zostavu. Takto znie bez Janka Lehotského

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR manažér koncertu Ján Kakaščík. Článok sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Janko Lehotský