Anglická speváčka Adele začne nový album nahrávať vtedy, keď bude mať o čom spievať. Prezradila to v rozhovore pre britský denník Daily Mail. Dvadsaťštyriročná hviezda si je vedomá, že fanúšikovia už teraz túžia po jej tretej štúdiovke, no čaká, kým sa nové skladby samé prihlásia.

"Prídu, keď budú pripravené, a keď budem mať o čom spievať," uviedla Adele. Už začiatkom februára speváčka v rozhovore pre americký magazín Rolling Stone uviedla, že by na novom albume chcela znovu spolupracovať s producentom Paulom Epworthom. Podľa vydavateľstva XL Recordings však nová nahrávka nemusí vyjsť ešte najbližších pár rokov.

Adele, celým menom Adele Laurie Blue Adkins, sa na hudobnej scéne zjavila v roku 2006, keď jej kamarát zverejnil demo talentovanej speváčky na portáli MySpace. Vydavateľstvo XL Recordings jej následne ponúkla zmluvu a už o dva roky neskôr uzrel svetlo sveta debutový štúdiový album 19 (2008), ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky - pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon.

Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších hviezd a momentálne je štvrtým najpredávanejším albumom všetkých čias vo Veľkej Británii. Pochádzajú z neho single Rolling In The Deep, Someone Like You, Set Fire To The Rain a Rumour Has It. Rodáčka z Tottenhamu zaň získala Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež Brit Award v kategórii Najlepší britský album. Na konte má dovedna už deväť zlatých gramofónikov.

Prečítajte si: Album 21 od Adele je najpredávanejší druhý rok po sebe

Za singel Skyfall z rovnomennej bondovky speváčka tento rok získala prvý Zlatý glóbus a tiež prvého Oscara. Zásluhou tejto piesne ovládla aj kategóriu Singel roka na tohtoročných Brit Awards. V rokoch 2011 a 2012 ju magazín Billboard označil za interpreta roka a televízia VH1 ju vlani zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudbe. Podľa magazínu Time je Adele jedným z najvplyvnejších ľudí súčasnosti.


Informácie pochádzajú z webovej stránky dailymail.co.uk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: John Shearer/Invision/AP