Fanúšikovia americkej basgitarovej legendy Stanleyho Clarkea už netrpezlivo odpočítavajú čas do pondelka. Jeho vystúpenie v rámci koncertného cyklu City Sounds of Bratislava bude prvým po vyše 30 rokoch, na ktorom predstaví novinky svojho vlastného projektu. Po rovnako dlhom čase si tiež na jednom pódiu zahrá s Jurajom Griglákom.

Milovníkom jazz, rocku a funku, respektíve fúzie týchto žánrov hudbe v basgitarovej ikony Stanleyho Clarkea, zostáva už len pár dní na to, aby si na takmer vypredaný koncert zaobstarali posledné vstupenky. O návrat štyrmi cenami Grammy ovenčeného hudobníka je totiž veľký záujem.

Domácemu publiku už dobre známy Clarke príde do Bratislavy naživo predstaviť svoj zatiaľ posledný album Stanley Clarke Band: UP. Ako sám hovorí, táto štúdiovka je výsledkom experimentovania s priestorom nielen pre akustickú basgitaru, ale aj tú elektrickú. Spoločnosť mu budú na pódiu robiť aj 19-ročný klavírny talent z Gruzínska Beka Gochiashvili, americký klávesák Cameron Graves a bicie bude mať na starosti kanadský hudobník Michael Mitchell.


Zvedavosť u poslucháčov vyvoláva tiež fakt, že sa v bratislavskom Istropolise 7. marca stretne aj s Jurajom Griglákom. Kým Clarke predstavuje to najlepšie zo zahraničnej jazzovej scény, Griglák je podobným synonymom pre tú slovenskú.

Jedného z najlepších slovenských jazzmanov bude sprevádzať Štefan Bugala na bicích a vibrafóne, Peter Raitl za perkusiami, Eugen Vizváry bude obsluhovať klávesy a Michal Bugala gitaru. Spoločne ponúknu návštevníkom skladby z Griglákovho albumu Time To Fly, ktorý získal jazzové ocenenie Esprit za rok 2014.


Griglákovo oceňované dielo a Clarkeov najrytmickejší počin však nie sú jedinými lákadlami blížiaceho sa večera. Vo vzduchu visí otázka, či si dvojica zopakuje spoločné jamovanie z roku 1985 počas jazzového festivalu v Bratislave. Príďte sa presvedčiť na vlastné oči a uši!

Redakciu Hudba.sk informoval Matej Šálek, organizátor a PR manažér cyklu koncertov City Sounds of Bratislava. Viac sa dozviete na stránkach www.facebook.com/csbratislavawww.citysounds.sk a na Facebook stránke koncertu.

Foto: Facebook.com/stanleyclarkemusic / Anna Raitl

Súvisiaci interpreti: Juraj Griglák, Stanley Clarke