Na prvom ročníku festivalu s názvom Metronome, ktorý sa bude konať od 25. do 26. júna v Prahe, vystúpi ako hlavná hviezda americký spevák Iggy Pop. Organizátori podujatia o tom informovali prostredníctvom oficiálnej webstránky metronomefestival.cz.

Festival sa uskutoční v areáli Výstaviska Praha Holešovice a v parku Stromovka, kde budú môcť návštevníci kempovať. Okrem 68-ročnej rockovej ikony vystúpia aj britskí indie-rockeri Foals a The Kooks, eklektickí Crystal Fighters, spoluhráč Parova Stelara Max The Sax, či menej známe zahraničné mená Get Your Gun a L'Aupaire. Zo slovenskej a českej scény sa predvedú Richard Müller, J.A.R., Mydy Rabycad, Ivan Král s Jiřím Suchým či Ghost of You. Mená ďalších vystupujúcich plánujú organizátori oznámiť v najbližších týždňoch.

Iggy Pop, ktorý sa preslávil najmä albumami s kapelou The Stooges či spoluprácou s Davidom Bowiem, príde do Prahy predstaviť svoj nový album Post Pop Depression. Ten sa na trh dostane už v piatok 18. marca, hudobník z neho zatiaľ zverejnil tri skladby - Gardenia, Break Into Your Heart a Sunday. Na štúdiovke sa podieľali spevák, gitarista, skladateľ a producent Josh Homme (Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal, Them Crooked Vultures), bubeník Matt Helders (Arctic Monkeys) a gitarista Dean Fertita (The Raconteurs, The Dead Weather, Queens of the Stone Age).

Viac sa o festivale dozviete na oficiálnom webe metronomefestival.cz.


Zdroj: SITA (Metronomefestival.cz, archív)
Foto: Facebook.com/iggypop

Súvisiaci interpreti: Iggy Pop